Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1környebánya-kézművesBárányka, nyuszi és muffin – ezek szerepeltek a környebányai gyerekek húsvéti kézműves programjának kínálatában. A bárányt és tapsifülest papírból, vattából, műanyag kanálból készítették, a desszertet joghurttal ízesítették, s aki nem fogyasztotta el a helyszínen, otthon szépen fel is díszíthette.

A tatabányai Egyesített Szociális Intézmények Család és Gyermekjóléti Központjának munkatársai csalogatták húsvéti kézműveskedésre pénteken a környebányai Közösségi Házba a gyerekeket. A központ munkatársai bőséggel felszerelkeztek alapanyagokkal, de nem csak a húsvéti díszek készítéséhez, hanem muffin sütéshez is. 12környebánya-kézművesA lányok szinte versengtek, hogy ki keverhesse a tésztát, ki válogassa a süteményes papírt, egyedül a tojás feltörésénél bizonytalanodtak el kissé, de végül azt is sikerrel megoldották. Közben a másik asztalnál sorra formálódtak a vatta báránykák, s kanálnyulacskák ruhával, vagy anélkül.

A központ legközelebb gyermeknapi programokra várja a környebányai gyerekeket május 28-án, s a tervekben nyári napközis tábor szervezése is szerepel, melynek szintén a Közösségi Ház ad majd otthont a nyáron.

2környebánya-kézműves14környebánya-kézműves 3környebánya-kézműves 4környebánya-kézműves 5környebánya-kézműves 6környebánya-kézműves 7környebánya-kézműves 8környebánya-kézműves 9környebánya-kézműves 10környebánya-kézműves 11környebánya-kézműves 13környebánya-kézműves

Megosztás