Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

táncos-mozgásban_02Az idei tanév eleje is mozgalmasnak mutatkozott a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Művészeti iskola néptánc tanszakán. A pótbeiratkozást és a tanulócsoportok beindítását a szüreti mulatság követte, amelyen a két korcsoporton kívül a „szivárványos” táncosok is részt vettek szép létszámmal. Október elején a környei dísztér avatásán mutatkoztak be, majd 11-én Budapestre kirándultak a néptáncosok. A napot a Hagyományok Házában töltötték: az Eltáncolt mesék sorozat „Egyszer volt, hol nem volt” c. műsorát nézték meg, s a nagyszerű táncos előadást megkoronázta a táncos-mozgásban_04Virtus Kamara Táncegyüttes profi táncosaival együtt töltött színpadi táncház és a mese témájához kapcsolódóan a boszorka és ördöglakat bütykölése.
Az ezt követő héten nagy lelkesedéssel készültek a Hétszínvirág csoport tagjai a kömlődi Perdülj ki! fesztiválra, mely október 16-án került megrendezésre. A rendkívüli hálás közönségnek köszönhetően hatalmas tapsot, dicséretet kaptak rábaközi játékaikra, táncaikra.
Másnap, október 17-én folytatódtak a programok: a húsz éves iskolai hagyományra visszatekintő „Vegye-vigye” vásárra került sor. A helyszínt idén sikerült kinőni a vásározó tömegnek köszönhetően. A gyerekek, kicsik, nagyok együtt, jó hangulatban cserélgették megunt játékaikat, „zsákbamacskáztak”, alkudoztak felnőtteket is meghazudtolva.
Mindeközben a művészeti iskola legidősebb táncosai az október 23-i ünnepi műsorra készülődnek, melyet a jól kiérdemelt pihenés, az őszi szünet fog követni.

László Márta

táncos-mozgásban_03 táncos-mozgásban

Megosztás