Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az ifjú és kis grafikusok év végi vizsgáinak sora is lezárult a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolában, ahol az idei tanévben 32 diák vett részt ezen művészeti tanszak képzésén. A gyerekek Soltész László vezetésével sajátították el a rajzismeret alapjait, s hogy milyen sikerrel, az majd a bizonyítvány kézhezvételekor derül ki.

Vizsgafeladatként a pedagógus nem csupán a diákok kézügyességét, tehetségét tette mérlegre, hanem – művészetről lévén szó – a fantáziájukat, kreativitásukat is.

Az instrukció ugyanis a feladat megkezdése előtt így szólt: készíts a rajzlapra egy ablakkeretet, képzeld el, hogy te a szobádból az ablakon keresztül nézel ki. Mit látsz? Az alkotás elkészítéséhez használhatsz grafit ceruzát, rajz- és pasztellkrétát, a rajzon szerepeljen ember, állat, táj. Azt rajzold le, amit látni szeretnél!

S hogy a feladat megfogalmazásával mekkora „lökést adott” a diákok fantáziájának Soltész László, azt jelezte, hogy néhány perc múlva, már csak a ceruzák „surrogását” lehetett hallani a teremben…

 

Megosztás