Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szemétKét 7 köbméteres konténer telt meg pénteken azzal a szemétmennyiséggel, melyet öt nap alatt gyűjtött össze a községbe vezető közutak mentén öt hölgy közmunkás. Környe önkormányzata 2013-ban határozott úgy, hogy nem csatlakozik az országos szemétszedő akcióhoz a korábbi, nem túl kedvező tapasztalatai miatt, s a Föld Napjára készülve önállóan mentesíti a hulladéktól a bevezető útjait.

A hölgyeknek nem volt könnyű dolguk a Tagyospusztától, Irtástól, Patárpusztától, a környebányai „két háztól” és a kecskédi hídtól Környére vezető utak mentén, csupán Tata felé 40 zsáknyi szemetet szedtek össze.

szemét_04Amikor pénteken a férfiak a konténert töltötték meg, az egyikük így fogalmazott: mintha csak megérezték volna, hogy szemétgyűjtés lesz, volt, aki „batyuformára” rongyba bugyolálva, más eleve zsákban rejtegetve szabadult meg a szemetétől.

A klasszikusnak nevezhető sörös és üdítős dobozok, pet palackok, papírhulladék, gyorséttermi tasakok és poharak mellett csempe, oltatlan mész, korábbi autóbalesetekből származó, el nem szállított törött karosszériaelemek és alkatrészek, de még szék is hevert az árokpartokon, amelyek most megtisztultak. Kérdés azonban, hogy a környezet tisztaságára fittyet hányók mikor kezdik újra, illetve folytatják a szemétkedést…

szemét_02szemét_03 szemét_05 szemét_08

Megosztás