Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3ballabás-90Születésének pillanatától, 1926. január 31-étől élete minden szála Környéhez köti Ballabás Józsefet, aki 90 esztendővel ezelőtt második gyermekként látta meg a napvilágot egy olyan családban, amely akkor már generációk óta a faluban élt.

1926 januárjától megszámlálhatatlan szorgalmas hétköznap, ünnep telt el Ballabás József életében, de soha, egyetlen pillanatra sem vált meg Környétől. 1952-ben is a faluban kötött házasságot és alapított családot Fekete Irénnel, s ami ma már szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy Józsi bácsinak egész életében egyetlen munkahelye volt: a „vasúton túl, kint” az állami gazdaságban kezdett dolgozni géplakatosként, majd onnan is ment nyugdíjba.

1ballabás-90-csoportA mai ünnep legfontosabb számjegye a 90-es, de a jubileumi szám mellett meg kell említenünk több számot is: a hármast, hiszen még ma is él a három testvér. A kettest, hiszen két gyermeke született Józsi bácsinak. Ismét egy hármas következik, ami a három unokát jelenti, a sort pedig egy egyes zárja, ő legfiatalabb generáció, Józsi bácsi dédunokája – köszöntötte vasárnap az ünnepeltet szerettei körében Beke László a Közösségi és Tájházban. A polgármester a száraz, tényszerű számok mögé tekintve így fogalmazott: ezek a számok biztonságot is adnak, hiszen ott, ahol ennyien vannak, mindig van valaki, akire számíthat, aki segít, akivel beszélgethet egy kicsit. 8ballabás-90Talán ez az élet, és a mostani összejövetel legszebb ajándéka, hogy így együtt közösen ünnepelhetnek.

A polgármester a falu egésze nevében azt kívánta Józsi bácsi számára, hogy még jó ideig egészségesen élhessen, az egészséghez erő is társuljon, hogy még sokáig élvezhesse a mindennapokat szerető családja, és Környe közösségének körében.

14ballabás-90 4ballabás-90 7ballabás-90 9ballabás-90 10ballabás-90 11ballabás-90 12ballabás-90

Megosztás