Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Két korcsoportban hat nevező vágott neki a Mozdítsd meg „KÖRNYE”zeted! kerékpáros ügyességi feladatainak vasárnap délelőtt az iskola kézilabdapályáján, így valamennyien a dobogós helyezések valamelyikének magabiztos tudatával is kerekezhettek volna, de ennek ellenére igenis komolyan vették a versenyt.

A gyerekek KRESZ-totóval melegítettek be, a legkisebbek természetesen anyu segítségével, az értékelésnél aztán kiderült, hogy bizony még a felnőttek sem tudták valamennyi kérdésre a helyes választ, s talán nem árt felfrissíteni az ismereteiket. Merthogy – egyáltalán nem mellesleg – a Gubicza István által szervezett verseny egyik célja épp ez volt: itt a jó idő, közeledik a nyári szünet, egyre több gyerkőc pattan gyakrabban bringára, hasznos lenne őket a legfontosabb közlekedési tudnivalókra is felkészíteni. Ebben igazán nagy segítséget jelent majd, hogy a verseny végeztével valamennyien haza is vihették a kijavított tesztlapokat. Volt egyébként, aki épp azon vérzett el, azaz, hiába teljesített jó idővel, kevés hibaponttal az ügyességi pályán, a totóban túl sokat vétett.

A gyerekek ügyesen kerülgették a bójákat, küzdöttek meg a rázóval és billenővel, a vizespohár szállítása azonban csak egyetlen, az egyik későbbi aranyérmes fiúnak sikerült tökéletesen.

A tíz év alattiak versenyében Budai-Kurcz Eszter igaz, pár másodperccel lassabban teljesített, ámde kevesebb hibapontot gyűjtött össze, mint a fiúk, ráadásul a totóban is ő rontott a legkevesebbet, így Gallai Márkkal osztozhatott az első helyen, s Vida Szabolcs lett a harmadik.

Az idősebb fiúknál Domina Máté abszolút magabiztosan kerekezett a pályán. Bár akadt a korcsoportban nevező, aki jobban ismeri nála a KRESZ-t, az 50 másodperces, hibapont nélküli ideje a képzeletbeli dobogó élére repítette. Ezüstérmes teljesítményt nyújtott Tóth Hunor, maga mögé utasítva testvérét, Szabolcsot.

Megosztás