Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nincs annál szívmelengetőbb produkció, mint amikor gyermekeink, unokáink lépnek a világot jelentő deszkákra és csillogtatják meg tehetségüket, legyen szó táncról, versről, prózáról, színdarabról. S előadóként minden bizonnyal nincs annál boldogabb, és örömtelibb érzés, mint amikor testvéreink, szüleink, nagyszüleink, barátaink jutalmaznak vastapssal.

Ez a gondolat vezérelte tavaly januárban a Művelődési Ház kollektíváját, amikor a Magyar Kultúra Napja alkalmából életre hívta a Mesetár elnevezésű programot, amely során az iskola és az intézmény színjátszó csoportja lépett a világot jelentő deszkákra egy-egy előadással.

A rendezvény idén – ha kicsit megkésve is, de – február 24-én ismét kinyitotta kapuit, Láng Éva és Odlerné Takács Zsuzsa kis színjátszói ezúttal is önfeledt játékkal léptek színre, decembert idézve vissza. A Kalamajka Mikulásnál című darabot az év utolsó hónapjában nagy sikerrel adták elő az ovisok, iskolások részére, ezúttal pedig a szülőket, barátokat, rokonokat mosolyogtatták meg bájos előadásukkal. Bár a történet kezdetén Télapó kicsit betegeskedik, emiatt veszélybe kerül a csomagok elkészítése, és a Krampusz is cselszövést eszel ki, végül – mint a mesében – minden jóra fordul, és valamennyi gyerkőchöz eljut a várt ajándék. A kis színjátszókat tavalyelőtt a kulturális bizottság is megajándékozta, hiszen produkcióikkal évek óta rendszeresen fellépnek a faluban, és más településeken is fergeteges előadásokkal örvendeztetik meg nézőiket.

A kis téli kalamajka után érkezett a „Félőlény”, Békés Pál közismert regényéből készült színdarab a Művelődési Ház színjátszó csoportjának előadásában, Dallos Zoltán rendezésében. A nézők egy olyan világba csöppentek, ahol bizony a rém az úr. A szörnyek uralmuk alá hajtottak mindent, kivéve azt a kiserdőt, ahonnan a nagy kaland indul. Hogyan lehet legyőzni a félelmet? Hogyan lehet egyszer és mindenkorra félőlényből élőlénnyé válni? Menni vagy maradni? Kik az igazi szörnyek és vajon valóban árthatnak-e nekünk? Ezekre a kérdésekre adott választ az a merész darab, aminek középpontjában egy cseppet sem merész alak átalakulásának és útkeresésének lehettek a második Mesetár vendégei szem-és fültanúi.

Az előadásért köszönet a felkészítőknek, és a tehetséges, lelkes fiataloknak! A két darabban színpadra lépett: Sayah Hani, Kakuk Mihály, Hornyák István, Kakuk Rozi, Budai-Kurcz Eszter, Kovács Zsófia, Móra Bence, Laczó Mira, Baranyák Dávid János, Vízkeleti Gábor, Bognár Lilla, Deli Diána Zsófia, Szücs Viktória, Sternhardt Réka, Sztancsik Mátyás, Szegedi Ádám, Domán Dóra, Fúró Csenge, Juhász Milán, Peredi Dóra, Benkő Mirabella Niobé, Csizmadia Leila, Kulcsár Krisztina, Kovács Leila, Jeszenovics Viktória, Glaser Klaudia Annamária, Tisch András, Deák Dorina, Bartus Karina, valamint a KaDarka Társulat vendégművészei, Hajdó Máté, Karap Diána, Pogár János.

Megosztás