Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei Művelődési Ház adott otthont a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedő körzeti fordulójának kedden, amikor hat hazai, három baji, s két kocsi, második, harmadik, negyedik évfolyamos gyerekek alkotta csapat versengett a továbbjutásért. A környei Kisfaludy Általános Iskola már 16. alkalommal csatlakozott a mesés megmérettetéshez, s a szervező, Hajmáné Kalocsai Éva bízik benne, hogy a gyerekek a korábbi évekhez hasonlóan legalább a megyei fordulóig elmenetelnek hétmérföldes csizmáikban.

Mivel minden újabb állomásra négy meséből kell igencsak alaposan felkészülniük a gyerkőcöknek, kedden már 12 mű kapcsán érkeztek a különböző, mesés feladatok, mint például a bűvös hármas, szereplőválogatás, helykereső, s rejtélyes rejtvény.

Az akadályokat a legügyesebben a kocsi Mesebúvárok és Varázsmanók, a baji Házi kedvencek, s Környéről a Négy boszi, a Mindentudó tündérek, valamint a Mesetudósok vették, így ők készülhetnek a területi fordulóra.

A csapatok egyébként mesés felkészülésről tettek tanúbizonyságot, hiszen a verseny végére igen szoros eredmények születtek: az első helyezettként továbbjutó Mesebúvárok csupán nyolc mérfölddel tettek meg többet, mint a hatodik Mindentudó tündérek.

Megosztás