Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Településünk önkormányzata, valamint a Római Katolikus Egyházközség és a környeiek összefogásának eredményeként megújulhat a templomtér. A templom az eltelt időszakban kívül-belül megszépült: az egyházközség belülről gondoskodott a falak festéséről, a kegyszobrok és a hátsó oltár felújításáról. Kívülről a tető héjazatának, a templom tornyának cseréjére, javítására és a külső fal festésére került sor, valamint részlegesen elkészült a lábazat felújítása és a lábazati vízelvezetés, szigetelés.

A templommal kapcsolatos munkák azonban nem fejeződtek be. Elérkezett a pillanat, amikor gondoskodni kell a műemlék templomot körülvevő tér átalakításáról, melyet idén várhatóan „II. János Pál Pápa térré” neveznek el. Az elnevezésről tavaly már határozatot hozott a képviselő-testület, jelenleg a Pápai Nunciusnál van az azzal kapcsolatos kérelem.

A tér térkővel történő borításának finanszírozásáról a Környei Római Katolikus Egyházközség és az önkormányzat közösen gondoskodik, a másfél millió forintos anyagköltség felét a helyhatóság biztosította, a fennmaradó 750 ezer forintot a környeiek támogatásából szeretné összegyűjteni az egyház. A kivitelezési munkákat természetesen a helyi szakemberekkel közösen, társadalmi összefogásban kívánják elvégezni.

Aki teheti, kérjük támogassa a tervek megvalósítását, hiszen a falu fő terének szépítése mindannyiunk közös érdeke.

„A Három Királyok Alapítvány” a legkisebb értékű pénzügyi támogatást, vagy egyéb felajánlást is köszönettel fogad. Számlaszáma: 63300013-11000561 (Környe-Bokod Takarékszövetkezet)

Bővebb információ Horváth Boldizsártól kérhető a 06 70 3684664-es telefonszámon.

Támogatását, segítségét előre is köszönjük!

Környe Község Önkormányzata, Római Katolikus Egyházközség

Megosztás