Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2halasításA kicsiket a nem mindennapi és nem mindenki számára elérhető élmény, a horgász urakat pedig nagy valószínűséggel a gondos gazda jóleső büszkesége vonzza minden halasításkor a környei tó partjára. Az egyik horgász a tartályos autó csütörtöki érkezése után meg is jegyezte: a tónak erre az oldalára kitehetnénk a „megtelt” táblát.

Ezúttal ugyanis negyven mázsa, egyenként 2-3 kilós pontyot telepítettek át Varsádról, ahonnan lassan harminc éve gondoskodnak a halasításról. A mostani állomány értéke meghaladta a 3 millió forintot, s ősszel ugyanennyi érkezik majd, kiegészítve 500 kiló pontyivadékkal és 500 kiló 5halasításragadozó hallal. Idén a Környei Horgász Egyesület összességében nagyjából 9 millió forintot tervez haltelepítésre.

A Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságai tehát évente több alkalommal is rácsodálkozhatnak, miként „csúszdáznak” a vízbe a kopoltyúsok, s mint ahogy lenni szokott, ezúttal is hamar kifigyelték a bácsik „technikáját”. Amikor a „csúszkát” a férfiak a harmadik tartályhoz illesztették, a gyerekek máris sikítva, lelkendezve figyelmeztették egymást: mindjárt jönnek!

1halasítás3halasítás 4halasítás 6halasítás 7halasítás 8halasítás 9halasítás 10halasítás 11halasítás 12halasítás 13halasítás 14halasítás 15halasítás 16halasítás17halasítás

Megosztás