Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2holleA Holle anyó című zenés mesejátékot nézhették meg hétfő délelőtt mindazok a gyermekek és kísérőik, akik ellátogattak a Művelődési Házba. A Hókirálynő Meseszínpad főként óvodásoknak szóló műsora bizony a felnőtteket is magukkal ragadta.

Magas hegyek és mélységes mély szurdokok között van egy ország, melyet “Jörgen-Börgen”-nek hívnak. A hegyek között magaslik egy csodálatosan ragyogó csúcs, ahol egy titokzatos öreg néne él, kit „Holle anyó”-nak neveznek. Ha jókedvében felrázza a párnáit, a földön hatalmas pelyhekben hull a hó.

Ennek a hegynek a tövében éldegél mostohája házában Julcsa, a szegény kis árva. 1holleA mostoha anyja és Fáncsi, a mostohatestvére egész nap dolgoztatja őt kint az udvaron, még nagy hidegben is. Egyik nap Julcsa ujjai közül kiesik az orsó, egyenesen bele a mély szurdokba. Mostohája igen nagy haragra gerjed, s ráparancsol a lányra, hogy hozza vissza az orsót! Julcsa kénytelen hát elindulni a farkasordító hidegben az ismeretlen nehéz útra…

3holleHétfő délelőtt a történet folytatását is megismerhették a kicsik, akiken alig gördült fel a függöny, máris lázas izgalom lett úrrá, hiszen többen segíthettek és felmehettek a színpadra, így váltak a nézőtéren ülő társaikkal együtt részesei a mesének. Az apróságokat legjobban a sötétség kacagtatta meg, amikor Holle anyó párnáját rázva hullott a hó, s amikor a „segítséget nyújtó” mostohatestvér megjelent szurkos ruhában. 4holleAz egész előadás nagyon életvidám és mulatságos volt, mindenki rendkívül élvezte és a végeztével elégedetten, vidáman indult ki a teremből. A gyerekek integettek, elmondták mennyire tetszett nekik a mese, egy kisfiú pedig csillogó szemekkel, gyermeki őszinteséggel jegyezte meg, hogy „az a bácsi sokat énekelt”.

A Művelődési Ház szombaton 17 órakor „A Mikulás elveszett” című zenés mesejátékra is szeretettel várja a gyermekeket, felnőtteket. A belépés a falubelieknek díjtalan, ezért kérjük, hogy a diákigazolványokat, lakcímkártyákat ne felejtsék otthon a vendégek. A zenés mesejátékra a nem környeieknek 600 Ft a belépődíj.

 

Megosztás