Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 351 diákja számára is megkezdődött a tanév, bár az augusztus 31-ei évnyitó egyáltalán nem tükrözte a magas létszámot, hiszen az intézmény ünnepségén a koronavírus járvány miatt csak az alsó tagozatos diákok és szüleik vettek részt.

Az iskolába 43 kis elsős érkezett, ők és a „nagyok”, a 2.a osztályosok versekkel meséltek arról, hogy a sok-sok játék és nyári élmény után már milyen nagyon várták a találkozást az osztálytársakkal, s hogy kezdődhet a tanítás.

Ha körbenéztek, látjátok, hogy miben különböztök a többiektől? – kérdezte a legkisebbektől Magyarits Katalin igazgató, ők pedig ismerték a helyes választ: „hogy nincs rajtunk nyakkendő!”. A Kisfaludy címeres sálakat, nyakkendőket a kicsik ezúttal nem a nyolcadikos, hanem a negyedikes diákoktól vették át, a járvány miatt egyesével becsomagolva, majd elérkeztek azok a percek, amiket már annyira vártak: megismerkedhettek az osztálytermeikkel, ahol olyan sokat fognak hallani a számok, betűk világáról.

Az intézményben a diákokkal együtt a nyugdíjba vonuló nevelők helyén több új pedagógus is megkezdte a tanévet: Kenessey Ildikó tanító (1.a), Szécsiné Rajnai Fatime tanító (1.b), Rajcsány Miriam tanító (2.a), Kovácsné Vas Ágnes tanító (4.a),  Szelőczei Ferencné ének-zenére, Borbélyné Grebely Éva kémiára és matematikára, Víg Regina német nyelvre oktatja majd a diákokat.

Az ötödik és hatodik, valamint hetedik és nyolcadik évfolyamosok számára külön-külön, szeptember 1-jén tartott igazgatói tájékoztatót Magyarits Katalin. Ekkor adták át a Kisfaludy Okleveleket is az arra érdemes, az elmúlt tanévben még negyedikes diákok számára, miután nemcsak a Kisfaludy Gála, de a tanévzáró is elmaradt az iskolában.

A Kisfaludy Oklevelet Balogh Lili Anna és Dóczi Dániel vehette át.

Balogh Lili Anna első osztály óta kitűnő vagy jeles tanuló. Az osztály aktív tagja. Szívesen vállal feladatokat, szervez, irányít, végrehajt. Minden szorgalmi vagy gyűjtőmunka esetén kötelességének érzi, hogy azt megcsinálja. Iskolai és iskolán kívüli versenyeken is szívesen részt vesz. Csoportban és egyénileg is versenyzett a Hebe Kft. Böngész matematika versenyén. Második osztályban előkelő helyezést ért el az országos versenyen. Harmadik évfolyamon csapatával benne volt az első tizenötben több száz csapat közül. Minden évben indul a szavaló és a szépolvasási versenyen. A grafika tanszak lelkes tanulója, minden meghirdetett rajzpályázaton rész vesz, gyakran ér el dobogós helyezést. A távoktatás alatt is nevezett a József Attila Megyei Könyvtár távoktatás otthon pályázatán, ahol második helyezést ért el. A kézimunka szakkör egyik legügyesebb tagja, aki a tanév során szebbnél szebb horgolt állatokat, használati tárgyakat készített. Lelkes, szorgalmas, hatalmas feladattudattal rendelkező tanuló.

Dóczi Dániel négy éve töretlenül példamutató magatartásával, szorgalmával, tanulmányi eredményével kiemelkedik társai közül. Több helyi, körzeti és megyei tanulmányi versenyen indult magyarból és matematikából, s mindig kimagasló teljesítményt ért el mind egyénileg, mind a csapat megmérettetéseken. A tavalyi évben a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen az országos döntőbe is bekerült csapatával, idén a Bolyai Matematikaverseny megyei döntőjében harmadik helyezést ért el. Az énekkarnak, az iskola kosárlabda csapatának oszlopos tagja, rendszeresen szerepel az iskolai ünnepélyeken, különórában trombitálni tanul. Lelkes, fáradhatatlan és roppant kreatív, mindenkinek szívesen segít.

A 2019/20-as tanévben legjobb tanulmányi eredményt elérő osztálynak az 5b. (idén már 6b.) bizonyult, ők 4.53-as átlaggal emelkedtek a felső tagozatosok közül az élre, és vehették át azt a Vándorserleget, melyet a tavaly ballagó végzősök alapítottak.

Az idei tanév a járvány miatt természetesen nem csak az iskolai rendezvények tekintetében indult változásokkal. Az iskola pedagógusai elkészítették a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és AMI járványügyi intézkedési tervét és a hozzá kapcsolódó mindennapi szabályokat, amelyek az iskola diákjainak és dolgozóinak egészségét védik. Az intézmény folyamatosan tájékoztatja a szülőket az aktuális helyzetről, kérik, hogy kövessék mindezeket az  intézményi honlapon, illetve elektronikusan tartsák folyamatosan a kapcsolatot az osztályfőnökökkel.

Az iskola vezetése és minden pedagógusa számít a szülők együttműködésére és megértésére.

Megosztás