Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Egy 93 éves nénitől csalta ki ékszereit a trükkös Táton. Az idős hölgy nem ismerte a férfit, mégis kérdés nélkül odaadta a nyakláncát és a gyűrűjét.

Egy ismeretlen férfi hívta fel telefonon a 93 éves Táton élő sértettet március 13-án. Azt állította, hogy fogva tartják, és csak akkor engedik el, ha pénzt ad fogva tartóinak. Az idegen még aznap este el akart menni a nénihez, de ő este már nem fogadta, másnap reggelre ígérte meg a segítséget. A férfi pénteken megjelent az asszonynál, aki közölte, hogy pénzt nem tud adni neki. A tettes megelégedett a sértett arany nyakláncával és gyűrűjével, melyet a néni kérdés nélkül odaadott neki. A csalásra akkor derült fény, mikor a nénit meglátogatta az unokája és tudomást szerzett az esetről. Az unoka értesítette a rendőrséget. Az Esztergomi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülése csak egy telefonhívásba kerül. Járjanak utána, hogy a telefonáló az-e akinek mondja magát. Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget. Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják. Soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és mondják el a rendőröknek a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

 

 

Megosztás