Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe augusztus 28-án és 29-én tartja a környei németek kitelepítésének 74. évfordulójára rendezett megemlékezéseit, melyekre mindenkit sok szeretettel vár. Augusztus 28-án délután fél 3-kor kezdődik a Tatai úti kereszteződésben felújított sváb kereszt átadása, megáldása, majd 15 órakor a „Mesterségek utcája” átadó ünnepsége a Tájház udvarán. A műsorban fellép a Környei Német Nemzetiségi Dalkör, a Kecskédi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Kecskédi Német Nemzetiségi Dalkör, a Schwung Tanzgruppe és a Dorfmusik.

Augusztus 29-én 11 órakor kezdődik a megemlékező szentmise Dr. Cserháti Ferenc segédpüspök celebrálásával a Római Katolikus Templomban, azt követően 12.15-től a koszorúzás és emlékműsor a Kitelepítési Emlékműnél (vasútállomás). A megemlékezést Tirhold Kármen, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe elnöke tartja, közreműködik a Német Nemzetiségi Dalkör Környe.

A megemlékezések GDPR tájékoztatója itt tekinthető meg: http://kornye.hu/esemenyek/megemlekezes-a-kornyei-svabok-eluldozeserol/?occurrence=2021-08-28

Megosztás