Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei iskolában második alkalommal rendeztek az első osztályosoknak Mazsola bulit, s bizony egész délután gyerekzsivajtól volt hangos az iskola ebédlője. A vetélkedő a buli névadójának MAZSOLÁNAK, azaz Bálint Ágnes népszerű mesefigurájának bemutatkozásával kezdődött. A gyerekek érdeklődéssel hallgatták a zöld kis malacka rövid meséjét arról, hogy hogyan találták meg az esőben a gomba alatt Tádét, aki az ő testvérkéje lett.

A gyerekek előzetes feladatként azt kapták, hogy osztályonként alakítsanak két csapatot és rajzolják le a csapatnevüket. Így kerültek fel a Kukori, Kotkoda (1/a. osztály) valamint a Macilányok és Oroszlánkirályok (1/b. osztály) csapatai az eredményjelző táblára.

Az első feladat kitalálója maga Mazsola volt, aki Manócska segítségével puzzlét készített a környei elsősöknek. Természetesen a kicsiknek Mazsolát és családját kellett kirakni a képdarabkákból. Ezután régi rajzfilmslágerek csendültek fel, a gyerekek pedig nagyon ügyesen találták ki, melyik meseképhez, melyik zene illik. Ezt papírrepülő hajtogatása és karikán való átrepítése követte, majd pedig a verseny utolsó feladataként kartonpapírból kivágott színes Mazsola fejet díszítettek fel a kicsik, természetesen mazsolával. Ennél a versenyszámnál előfordult, hogy több mazsola került a gyerekek pocakjába, mint a papírra, ezt azonban senki sem bánta, hiszen így is gyönyörű munkák készültek.

Az idő nagyon gyorsan elröppent. A vállalkozó kedvű elsősök még a hathengeres limbó léce alatt is ügyesen áttáncoltak, majd pedig a kis Mazsolák nem mazsolányi, hanem – talán – egy életre szóló élményekkel gazdagon térhettek haza a jó hangulatú délutánról.

Goór Brigitta és Demeterné Slezák Éva

Megosztás