Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kedves Környeiek!

Jelenleg mindennél a legfontosabb, hogy MARADJUNK OTTHON! Ha feltétlenül szükséges elhagyni az otthonát, kérem, viseljen szájmaszkot! Az önkéntes segítőknek köszönhetően és vállalkozói részvétellel az elmúlt két hétben több ezer maszkot készíttetett az önkormányzat, így valamennyi belterületi környei háztartásba eljuttat napokon belül 2-2 darabot, amely mosható, fertőtleníthető. Irtáspusztán, Tagyospusztán, Szentgyörgypusztán szintén önkéntesek juttatják el a környei állandó lakhellyel rendelkezők számára a maszkokat. A Homokdűlőben, Hobbi kertekben, Fácánkertben, Öreghegyen élő, állandó környei lakcímmel rendelkezők a maszkokat a Polgármesteri Hivatalban vehetik át április 6-án és 7-én (hétfő – kedd) 8 és 16 óra között a hivatal hátsó bejáratánál kifüggesztett tájékoztató szerint eljárva. Az átvételhez szükséges a személyigazolvány és lakcímkártya. Környebányán szintén 6-án és 7-én 10 és 12, valamint 14 és 16 óra között vehetők át a maszkok a Közösségi Házban az állandó környei lakcímmel rendelkezők számára, a személyigazolvány és lakcímkártya Környebányán is szükséges az átvételhez.

A maszk viselésével kapcsolatban az eltelt időszakban számos vélemény fogalmazódott meg. Kérem, tekintsük mérvadónak a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalását: a maszk gátolja a vírus átadását tünetmentes fertőzötteknél is, ezzel hozzájárul a járvány terjedésének akadályozásához. Nemcsak magunkat, hanem egymást is védjük vele!

FONTOS!

A kapott maszk NEM BIZTOSÍT védelmet a vírus ellen, de kis mértékben szűri a belélegzett levegőt, a viselésével pedig nagy mértékben óvjuk a környezetünkben lévő embereket.

Nagyon fontos, hogy az első használat előtt, és minden azt követő használat után mossuk ki 60 fokon és alaposan vasaljuk át a textil oldalán, illetve olvassák el figyelmesen a maszkok mellett található használati útmutatót.

A falu nevében hálás szívvel köszönöm valamennyi önkéntesnek a maszkok elkészítését! A szabás, varrás március 23-án kezdődött, két hét alatt 48-an készítették el, hajtogatták, gőzölték, vasalták, borítékolták a 3 800 darab maszkot, Önök pedig Kedves Környeiek viseljék egészséggel, vigyázzunk egymásra!

Beke László polgármester

Megosztás