Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

koncert-plébánia_04Már második alkalommal érkezett a Három Királyok Alapítvány felkérésére szombaton Környére a tarjáni Shower zenekar, melynek előadásában mintegy másfél órán keresztül csendültek fel a Művelődési Házban különleges indulók, keringők, polkák, német slágerek. A jótékonysági koncertet az alapítvány a plébániaház felújításának támogatására hirdette meg.
A koncert kezdetén Rácz Mátyás köszöntötte az egybegyűlteket, a környei híveket, adományozókat, s mutatta be prezentációjában a 172 esztendős épület rekonstrukciójának eddigi állomásait, s a terveket. A teljes beruházás nagyjából 35 milliós költségvetéssel valósulhat meg, a szombati koncerten az adományozóknak köszönhetően 117 ezer forint gyűlt össze. koncert-plébánia_03Az alapítvány ezúton köszöni az adományozók nagylelkűségét és külön köszönetét fejezi ki Környe Község Önkormányzatának a rendezvény hátterének biztosításáért, Süli Sándornénak a zenekar megvendégeléséért, valamint a Környei Németek Baráti Körének a Márton napi tombolabevétel felajánlásáért.
Mint ismert, tavaly novemberben a környei Római Katolikus Egyházközség pályázatot nyújtott be a plébánia épület felújításának folytatására. A projekt keretében megvalósult volna a külső nyílászárók cseréje, a külső vakolás, és belül pedig a víz, villany és gázszerelési munkák. A pályázathoz támogatásként 3 millió forintot az koncert-plébániaönkormányzat átutalta az egyházközség számlájára. Sajnos a pályázat nem nyert, de mind az egyházközség, mind pedig az önkormányzat is továbbra is fontosnak tatja, hogy a plébánia épülete méltó módon megújuljon. A rekonstrukció a ciklus polgármesteri programjában is kiemelt helyen szerepel, hiszen a plébánia és a hozzá tartozó káplán lakás teljes felújításával a község legszebb műemléképülete kaphatná vissza eredeti szépségét. A munkálatokhoz az önkormányzat nem csak anyagi, hanem szakmai támogatást is nyújt a tulajdonos egyház részére.

koncert-plébánia_02koncert-plébánia_09 koncert-plébánia_05 koncert-plébánia_06 koncert-plébánia_07 koncert-plébánia_08koncert-plébánia_10

 

Megosztás