Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tatán, a Vaszary János Általános Iskolában rendezték meg novemberben a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny Győr-Sopron-Moson és Komárom-Esztergom megyei összevont területi döntőjét. A nemes megmérettetésre majdnem 180, köztük hét környei csapat érkezett. Községünk általános iskolájának diákjai ismét szépen teljesítettek, két együttesünk, a „Mese” és a „Környei Tudorkák” kiemelkedően szerepeltek. Közel 180 csapat érkezett Tatára, a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny összevont területi döntőjére a múlt hónapban. A környei általános iskolát a harmadik évfolyamon 3, a negyediken és hatodikon 1-1, az ötödiken pedig két, összesen 7 csapat képviselte. A diákok számára a szervezők igazán érdekes és színes elméleti erőpróbát állítottak össze, hiszen a hagyományos nyelvi feladatok mellett rovásírás megfejtése és meghatározott szavakból versfaragás is szerepelt a feladatsorban.

A környei diákok ezúttal is szépen teljesítettek, két csapatunk is kiemelkedően szerepelt. A harmadik évfolyamosok versenyében 25 együttes közül a harmadik legjobb helyezést érte el 101 ponttal a „Mese” elnevezésű formáció (3.a), melynek tagjai Hörömpöli Ádám, Hörömpöli Eszter, Keszler Dzsenifer és Varga Panna voltak. A felkészülésben két tanuló, Árva Bereniké és Németh Ivett segítette a csapatot, felkészítőjük Hajmáné Kalocsai Éva tanítónő.

Szintén 101 pontot szereztek a „Környei Tudorkák” (5.a) az ötödik évfolyamosok között, a 26 csapat küzdelmében ezzel a negyedik helyre verekedték magukat. A Lein Klaudia, Lóczi Petra, Szabó Karina és Valakovics Dominik összeállítású csapatot Ráczné Wiszt Vilma tanárnő készítette fel a versenyre.

Bár sajnos díjat nem sikerült szerezniük, meg kell említeni a 6.b „Nyelvtörők” elnevezésű négyesét, Beke Gábort, Jakobi Rékát, Lengyel Boglárkát és Rajcsány Miriamot. Ők évfolyamukon 29 másik együttessel mérték össze tudásukat, s végeztek a hetedik helyen, éppen hogy kiszorulva az első hat díjazott köréből.

Megosztás