Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

IMGP4686Nem akármilyen próbatételnek voltak részesei az általános iskola 3-4. osztályos diákjai december 14-én, Luca napját követő hétfőn. A gyerekek tűzharcot vívtak, mégpedig hatalmas elánnal, hiszen a tét sem volt kicsi: a nyertes csapat egy vándorkupát vihetett haza, melyet egy évig birtokol.

A játékban 12 fős, (6 lány és 6 fiú) csapatok vettek részt, s LUCA napi játékról lévén szó, egy játékosnak kendőt kellett viselnie. A játék során két csapat küzdött egymás ellen szivacslabdával a fél tornaterem méretű pályán. Akit kidobtak a tűzharc során, az „fogolytáborba” jutott a fekete vonal mögött, de számukra sem ért véget a játék, hiszen arról az oldalról is ki lehetett dobni az ellenfelet. Amikor minden játékos elfogyott (volna) a pályáról, érkezett a csapatkapitány, s akkor ért véget a küzdelem, IMGP4685amikor ő is „elvérzett”, a győzelmet tehát az a csapat aratta, amelyik az ellenfél valamennyi játékosát „leterítette”. A gyerekek kemény, szoros küzdelmeket vívtak, hiszen 10 perc tiszta játékidő elteltével sem bírtak egymással a csapatok. Ez esetben az a csapat nyert, amelyiknél több játékos maradt a pályán ideszámítva a csapatkapitányt is.

Az eredményhirdetéskor öröm és kellemes fáradtság látszódott a sok kipirult  gyermekarcon. A sportdélután elérte a célját, a gyerekek mozogtak, sportszerűen, szabályokat betartva versenyeztek.

A vándorkupát végül a 4.b szerezte meg, második lett a 3.b, harmadik a 3.a, míg negyedik a 4.a.

Köszönet Szabó Kovács Ágnes tanító néninek a játékvezetésért, Horti Károlynénak a fényképezésért. Segítők voltak még Csóra Jánosné és Kacz Gergő (7.b).

Demeterné Slezák Éva szervező, játékvezető

 

Megosztás