Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1grafikavizsgaAz alapfok grafika tanszakos diákjainak „megmérettetésével” szerdán lezárultak a Kisfaludy Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti szakos tanulóinak év végi vizsgái. A fiatal tehetségek alapfokon idén a drapéria- és ruhagyűrődések rajzolását sajátították el krétával és ceruzával, vizsgadarabként alakrajzot kellett készíteniük vonaltechnikával.

Az előképző évfolyamon ebben az évben a vonalbiztonság erősítése volt a cél, hiszen – mint Soltész László, a grafika szak vezetője elmondta – a gyerekeket meg kell tanítani arra, hogy mielőtt a papíron meghúzzák a vonalat, a fejükben már legyen meg a mozdulat, tehát előre tervezzék meg a rajzot. Ők festésnél száraz-, és vizesecset technikát alkalmaztak, azaz hol nagyon kevés vízzel, ceruzaszerűen használják az ecsetet a vonalas rajzhoz, hol pedig lavíroztatják, úsztatják. Az év végi vizsgájukon e két technika alkalmazásával készültek tetszőleges emberi alakról az alkotások, s hogy miként vették az akadályokat, a bizonyítványosztáskor kiderül.

2grafikavizsga 3grafikavizsga 4grafikavizsga 5grafikavizsga 6grafikavizsga 7grafikavizsga 8grafikavizsga 9grafikavizsga 10grafikavizsga 11grafikavizsga 12grafikavizsga 13grafikavizsga 14grafikavizsga 15grafikavizsga

Megosztás