Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen. Egy 40-45 év közötti, 180-190 cm magas, erős testalkatú, de kissé pocakos, kopasz férfit keresnek a rendőrök, aki augusztus 28-án 11:40 órakor ököllel orron és szájon ütötte a jegykezelőt. A kalauznak az volt a „bűne”, hogy Biatorbágynál leszállította bántalmazója fiát.

90 %-os kedvezményre jogosító menetjeggyel utazott egy fiatalember és hölgy a Budapestről Győr felé tartó gyorsvonaton, de a kalauz felszólítására a kedvezmény igénybevételére feljogosító okmányt nem tudták felmutatni. Ilyen egyébként annak jár, aki kiemelt családi pótlékban részesül, vagy betegség miatt jogosult a kedvezményre.

A jegyvizsgáló a szabályoknak megfelelően eljárva két lehetőséget ajánlott fel a fiataloknak. Vagy kifizetik a különbözetet, vagy a következő állomáson leszállnak a vonatról. Az utóbbit választották, így a fiatalember édesapja hiába várta gyermekét a Tatabányai állomáson.

A férfi a kalauzt meglátva kérdőre vonta, majd ócsárolni kezdte. A jegyvizsgáló csendben tűrte a becsmérlő szavakat, majd mikor a vonat indult volna a következő állomásra és ő felszállt volna a vonatra, a férfi ököllel orrba és szájon ütötte. A kalauz hanyatt esett a földön és hiába kért segítséget, csak egy hölgy szállt le a vonatról, hogy segítsen összeszedni táskájának szétszóródó tartalmát.

Bántalmazója eközben odébb állt. Egy férfi ugyan követni kezdte, de visszatartani nem merte. Látta, amint autóba száll és elhajt a vasútállomás területéről.

A Tatabánya Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szemtanúk jelentkezését várja a 34/517-777-es telefonszám 20-79-es mellékén, illetve 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén.

A Btk. 230. §-a szerint aki közfeladatot ellátó személyt jogszerű ellátásában akadályozza, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntett követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

KEM RFK

Megosztás