Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

7májfaállításIgaz, nem az éj leple alatt készítették, s igaz, nem szerelmes ifjú hölgyeknek szánt ajándékként, de a hagyománynak megfelelően április 30-án délután már két helyszínen is állt Környén a természet megújhodásának jelképe, a májusfa: a Polgármesteri Hivatalnál, valamint a Közösségi és Tájháznál.

Míg a hölgyek azon szorgoskodtak, hogy színes szalagokkal díszítsék a májusfát, addig az urak a kivitelezés mikéntjét egyeztették annak érdekében, hogy az erdészet ajándéka, a két közel tíz méteres fa nehogy eldőljön, s kárt okozzon a környéken.

A májusfára természetesen színes italt tartalmazó palack is került, de hogy mit rejt, azt csak az tudhatja meg, aki a pünkösdi vigasság során felmászik érte.

3májfaállításA májfadöntést a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe és a Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesülete május 19-én vasárnap rendezi meg, a rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel hív és vár! A program 17 órakor kezdődik a Községháza parkolójában, majd következik a zenés vonulás a Közösségi és Tájházhoz, ahol a májfadöntés mellett műsor és Pünkösdi Táncház is várja a vendégeket. Fellép a Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport, a Német Nemzetiségi Dalkör és a Szivárvány Táncegyüttes. A talpalávalót Várgesztesi Vagányok zenekar szolgáltatja, a belépés díjtalan!

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

1májfaállítás 2májfaállítás 4májfaállítás 5májfaállítás 6májfaállítás 8májfaállítás 9májfaállítás

 

Megosztás