Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1májfaállításIgaz, nem az éj leple alatt készítették, s igaz, nem szerelmes ifjú hölgyeknek szánt ajándékként, de a hagyománynak megfelelően már két helyszínen is áll Környén a természet megújhodásának jelképe, a színes szalagokkal díszített májusfa: a Művelődési Ház előtt, valamint a Közösségi és Tájháznál.

A két kilencméteres feketefenyőre természetesen színes italt tartalmazó palack is került, de hogy mit rejt, azt csak az tudhatja meg, aki a pünkösdi vígasság során felmászik érte.

4májfaállításA májfadöntést a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe és a Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesülete május 24-én vasárnap rendezi meg, a rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel hív és vár! A program 17 órakor kezdődik a Művelődési Ház előtt, majd következik a zenés vonulás a Közösségi és Tájházhoz, ahol a májfadöntés mellett műsor és Pünkösdi Táncház is várja a vendégeket. Fellép a Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport, a Német Nemzetiségi Dalkör, a Szivárvány Táncegyüttes és a Schwung Tanzgruppe. A talpalávalót a Schwowischi Buam zenekar szolgáltatja. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

2májfaállítás3májfaállítás 6májfaállítás 7májfaállítás 8májfaállítás 9májfaállításIMG_1594

Megosztás