Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

8pednapA Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Vackor Óvoda és Bölcsőde kollektíváját, köztük a nyugalmazott munkatársakat is köszöntötte csütörtök délután Pedagógusnap alkalmából a Közösségi és Tájházban Beke László polgármester az önkormányzat, valamint a két intézmény Szülői Munkaközössége nevében.

Miközben az üstökben illatozó, 74 kilónyi csülök körül hagyományosan Pákozdi Ferenc alpolgármester szorgoskodott Török Mihály képviselővel karöltve, az ünnepségen óvodások, kisebb és nagyobb diákok vették át a főszerepet: verssekkel, csengettyűszóval, dallal ajándékozták meg az ünnepelteket.

2pednapMintha a pedagógusok hivatása is a természet rendjéhez igazodna, hiszen ősszel elvetjük a magot, majd szeretettel gondozzuk, jóleső érzéssel szemléljük a fejlődését, segítjük, ha úgy látjuk, hogy elmarad a növekedésben, nyáron pedig learatjuk a munka gyümölcsét – hangzott el a hasonlat Beke László polgármestertől, aki – maga is pedagógus lévén – kollégaként köszöntötte az ünnepelteket, s fejezte ki köszönetét valamennyiük számára az önzetlen, lelkiismeretes feladatellátásukért.

14pednapFáradtságáért, munkáért mit adjunk cserébe? Maradjunk jó gyermekek szíve örömére – így szólt a legkisebb Sztancsik Mátyás köszöntője, míg a legnagyobbak, a két végzős diák, Németh Csongor és Daróczi Patrik már a fiatal felnőttek komolyságával tolmácsolta az ünnepi gondolatokat: Könnyű nekünk beszélni ezt-azt, nagy szavakkal egymást dobálni, de ő, kinek minden szavával megannyi kis magnetofon zeng tele otthont, utcát, jövőt, ő felelősség nehéz vasával vértezve jár, s – bár tán nem érzi – hétköznapok nagy hőse köztünk, szebb holnapok jobb emberéért titkon vívott nehéz csatáknak ismeretlen, hős katonája! Mikor fogunk szobrot emelni, s fogunk-e hát neked, magunkban, „lélek szobrásza”: pedagógus?

30pednapAz óvodások, diákok, a polgármester köszönő gondolatai és az ízletes vendéglátás mellett az önkormányzat és a két Szülői Munkaközösség az ünnepség résztvevőit egy-egy szál virággal és az intézményeiket ábrázoló, erre az alkalomra készíttetett hűtő mágnessel ajándékozta meg.

34pednap 35pednap3pednap 4pednap 5pednap 6pednap 7pednap 9pednap 11pednap 12pednap 13pednap 15pednap 17pednap 18pednap 19pednap 20pednap 21pednap 22pednap 23pednap 24pednap 25pednap 26pednap 27pednap 28pednap 29pednap 31pednap 32pednap 33pednap 36pednap 38pednap 39pednap 40pednap41pednap

Megosztás