Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

17 esztendő után szeretné átadni a stafétát egy fiatalabbnak. Teszi mindezt egészsége és az alapszervezet érdekében. Ez derült ki a Vöröskereszt környei szervezetének kedd esti évzáró összejövetelén azt követően, hogy elhangzott Hartmann Mátyásné titkár éves és Olcsváry Gyuláné gazdasági beszámolója. Irénke akkor így szólt: szeretnék bejelenteni valamit.

De mi nem szeretnénk hallani – reagált halkan Eisenbart Győzőné elnök, majd Hartmann Mátyásné folytatta: szeretné, ha a titkári teendőket ezentúl más látná el.

Bár a tagság láthatóan minden szívből jövő gondolatával a folytatásra biztatta, ő indokolt: csupán a titkári funkciótól kíván megválni, s úgy érzi, ez nem halogatható tovább, mert azt szeretné, hogy a munka akadálytalanul folytatódjon. Természetesen az alapszervezet mellett az új titkár is számíthat rá, hiszen a „le, de nem elköszönéssel” ez volt a célja: továbbra is segíteni az utódot, mert a környeiek tevékenysége méltán elismert a Vöröskereszten belül, s ezt szeretnék is megőrizni.

Mindezt megerősítette a rendezvényen résztvevő Maklári Éva, a Vöröskereszt tatabányai elnöke, s Vimrázy Istvánné egykori megyei igazgató is, aki az együttmunkálkodás évtizedeinek szép emlékeit is megosztotta a jelenlévőkkel.

A környei alapszervezet mindig is kiemelkedett megyei szinten. A tagság azonban csak akkor aktív és tenni kész, ha olyan a vezető, akit érdemes követni. A vezetőt viszont a tagok tenni akarása is viszi előre – vázolta azt a körmozgást Vimrázy Istvánné, amely Környén igen szerencsésen találkozott az eltelt évtizedekben.

Bíztató a jövőre nézve, hogy az elnökség javaslatát az új titkár személyére vonatkozóan egybehangzó igennel, csupán egyetlen tartózkodás mellett fogadta el a tagság, a tartózkodó pedig maga a jelölt, Andor Ildikó volt. Eisenbart Győzőné – a jelenlévők tapsa mellett – azt kívánta az új titkár számára, hogy minden tekintetben kövesse elődje útját, s legalább 17 esztendeig lássa el a teendőket. Ildikó – megköszönve a bizalmat – kéréssel, ígérettel fordult a tagok felé: segítsék ugyanolyan lelkesen és elhivatottan, ő pedig minden igyekezetével azon lesz, hogy méltó utódja legyen Irénkének.

Hartmann Mátyásné 1996-tól látta el a titkári teendőket, s az alapszervezet a kiemelkedő aktivitás mellett valóban kiemelkedő létszámot „könyvelhetett el” folyamatosan, tavaly például 375 főt. A leköszönő titkár az eltelt esztendő eseményei, történései közül az Idősek Napi programot emelte ki, amely véleménye szerint a mögöttük álló évek legsikeresebbjének bizonyult. Azt a fantasztikus sok segítséget, amit akkor kaptam, sosem felejtem el. Szavakkal ki sem tudom fejezni az érzést, amit kiváltott belőlem, hogy láttam, milyen sokan érzik fontosnak, hogy a környei idős embereknek egy szép, felejthetetlen napot szerezzünk – fogalmazott, köszönetét fejezve ki a vezetőségi tagok, aktívák, önkéntesek és alkalmankénti önkéntes segítők számára, akik nélkül nem dicsekedhetne a környei szervezet ilyen szép eredményekkel.

Megosztás