Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu
Fotó: Kiss T. József

Fotó: Kiss T. József

Második alkalommal találkoztak csütörtökön A Vértes Agorájában Tatabánya térségének – köztük Környe képviseletében Schweininger Ilona, a Művelődési Ház vezetője – kulturális szakemberei, akiket Cserteg István térségi szakmai munkatárs köszöntött, majd Salamon Hugó szakmai vezető szólt röviden A Vértes Agorája indulásáról, küldetéséről, az első év tapasztalatairól. Hangsúlyozta, hogy látványosan megújult az épület, de a legfontosabb az, mire használjuk, milyen tartalommal töltjük meg. Hozzátette, a térség településeivel való együttműködésben a szolgáltató funkciónak jut főszerep. Ennek megfelelően A Vértes Agorája egy lehetőségrendszert ajánl, amellyel a partnerek, jelen helyzetben a térség települései elképzeléseink szerint élhetnek.

A térség településeivel való együttműködés kereteiről Salamon Hugó elmondta, hogy a partnerekkel folytatott rendszeres konzultációk és szakmai találkozók segítik majd a közös munkát, lehetőség nyílik egymás művészeti csoportjainak szerepeltetésére, közös projektek megvalósítására.

A tervezett programok közül a Kulturális piac, a Térségi barangoló és a Térségi tehetségválasztó is azt a célt szolgálja, hogy a Tatabányán már bizonyított rendezvények a térségben is követőkre találjanak, teret kínáljanak a tehetség kibontakoztatására, közösségi és művészeti csoportoknak a bemutatkozásra a város határain túl. A Vértes Agorája egyik küldetése, hogy a településeknek szakmai és infrastrukturális támogatást nyújtson.

Varga Rita, A Vértes Agorája művészeti csoportjának vezetője konkrét programelemeket is kínált a jelenlévőknek. A szakemberek több mint tizenhat, elsősorban a közösségfejlesztést és szórakozást szolgáló lehetőség közül választhatnak, amelyek beépíthetők iskolai rendezvények, falunapok programjába és egyéb rendezvényekbe egyaránt.

forrás: A Vértes Agorája

 

Megosztás