Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Majdnem 50 kilónyi krumplit dolgoztak fel vasárnap délelőtt a környei Közösségi és Tájházban szorgos asszonykezek, hogy délben már a tányérokra kerülhessenek a szerény, de annál ízletesebb falatok. A Környei Katolikus Karitász hagyományos krumpliebédjének kínálatában szerepelt petrezselymes, hagymás burgonya, lángos, krokett, tócsi, krumpli saláta, s a vendégség ellenértékét ki-ki saját pénztárcájához mérten határozta meg.

Merthogy a karitatív szervezet Advent harmadik vasárnapján már évek óta mozgósítja a jóakaratú és segíteni vágyó embereket, akik ilyenkor, a szentmise után szerény ebédjük „árát” felajánlva támogatják a község hátrányos helyzetű, rászoruló, vagy beteg lakóit.

A krumpliebédből származó majdnem 85 ezer forint egy részéből a szervezet Mikulás-csomagokat készített a szegényebb sorsú gyermekek számára, a fennmaradó összegből pedig azokat az évek óta súlyos beteg embereket támogatja anyagilag, akiknek gyógyítása, gyógyszeres kezelése jelentős anyagi teherrel jár.

Környén jelenleg 79 hátrányos helyzetű család él, vannak otthonok, ahol 5-6 gyermek nevelkedik. A vasárnap összegyűlt pénzbeli támogatások mellett idén is tekintélyes mennyiségben érkezett alapvető élelmiszer a Karitász országos központjából a településre: tésztából 950, lisztből 820 kiló. Az adományokat hétfő délután vehették át a rászorulók. A Karitász támogatásának köszönhetően a gyermekek és felnőttek számától függően 10-20-30 kilónyi alapvető élelmiszert osztottak ki családonként, hogy ne csak a szeretet ünnepén, de az azt követő időszakban is jusson a rászorulók asztalaira.

Megosztás