Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3bolyaiHuszonharmadik alkalommal rendezte meg a Tatabánya Kertvárosi ÁMK Bolyai Általános Iskola a Bolyai Matematika Versenyt, melynek keretében 25 iskola ifjú matematikusai mérték össze tudásukat. A környei Karnuts Ferenc a harmadikosok mezőnyében a csütörtöki díjátadáson az első helyezettnek járó oklevelet vehette át.

A szeptemberben meghirdetett levelezős verseny három fordulóból állt, a 3-8. évfolyamos diákoknak havonta egy-egy feladatsort kellett megoldaniuk. A versenyre közel nyolcszázan jelentkeztek a tatabányai és a városkörnyéki iskolákból, a legtöbb diákot benevező intézmények rangsorában a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 48 tanulójával a 6. helyen állt. A döntőbe végül 206, köztük 16 környei diák jutott be.

1bolyaiA harmadikos Karnuts Ferenc évfolyamán 253-an teljesítették a fordulók feladatait, s az ő korosztályuk bizonyult a legnépesebb mezőnynek a döntőben is, ahol 54-en csillogtatták meg tudásukat, majd végzett az élen a környei diák. A versenyre Demeterné Slezák Éva készítette fel.

A hatodikosok között a 100 nevezőből Tóth Gabriella 4. lett, az egy évvel idősebb Varga Ágnes pedig a hetedik évfolyam 90 versenyzője között a hetedik helyet szerezte meg. Gabriellát Kollárné Paragi Éva, Ágnest Benczikné Benkő Edit készítette fel.

Gratulálunk a diákoknak, s a döntőn résztvevő valamennyi további környei tanulónak és felkészítőiknek: Sárköziné Kovács Máriának, Hörömpöli Tibornénak és Staudinger Ágotának!

2bolyai

 

Megosztás