Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

12 anyagi káros és két könnyű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Komárom-Esztergom megyében az elmúlt 24 órában. A balesetek többsége a járművezetők figyelmetlenségéből adódott.

Figyelmetlenség okozta 2012. december 3-án délután Tatán azt a balesetet, melynek során egy 35 éves tatai nő balra kanyarodása során nem adott elsőbbséget a szemből érkező, egyenesen továbbhaladni szándékozó kerékpárosnak. A sofőr gépjárműve elejével nekiütközött a kerékpárosnak, aki az ütközést követően elesett. A biciklin ülő 35 éves férfi a balesetben könnyű sérülést szenvedett.

Nem tartott megfelelő követési távolságot az a 32 éves férfi, aki szintén 2012. december 3-án okozott balesetet Esztergomban, amikor egy előtte forgalmi okból megálló gépjárműnek hátulról nekiütközött.

Télen a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az évszakban a legtöbb problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok okozzák.

Az előrejelzések szerint a következő napokban további csapadékra (esőre, havas esőre, hóra) lehet számítani. A lehullott hó napközben részben elolvadhat, ez azonban az éjszakai mínuszokban ráfagyhat az úttestre. Ebben az időszakban tehát fokozott óvatossággal kell közlekedni. A száraz és vizes utak hirtelen válthatják egymást, mely körültekintést és fokozott figyelmet kíván. Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak. A korai sötétedés miatt kiemelt figyelmet kell fordítani a világítóberendezések kifogástalan állapotára.

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Mindenkor biztosítani kell a gyalogosok elsőbbségét a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, és fokozott figyelemmel kell lenni a figyelmetlenül az úttestre lépőkre. Esős, havas időben gyakran képződnek „pocsolyák” az utak felszínén. Ezért esős időben fokozott figyelemmel, és amennyiben lehetséges, a pocsolyák kikerülésével, továbbá a haladási sebesség csökkentésével kell vigyázni a gyalogosokra.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Megosztás