Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Számos pirotechnikai eszköz kapható a különböző árusítóhelyeken, melyek adás-vételét törvény szabályozza, a petárdák tartása és használata azonban tiltott Magyarországon. Nem úgy a szomszédos országokban, ahol gond nélkül juthat hozzá az ember. Ezen termékek határon történő áthozatala jogsértő, melyért súlyos pénzbüntetés szabható ki. 50.000 forintos pénzbírsággal számolhat az, aki tárolja és duplájára, aki használja is a petárdát.

A pirotechnikai eszközök forgalmazása is szigorú szabályokhoz kötött. Az alkalmi árusítóhelyek létesítése hatósági engedélyhez kötött, a biztonsági előírások betartását a Rendőrség és a Katasztrófavédelem is felügyeli.

Az úgynevezett játékos pirotechnikai eszközöket egész évben vásárolhatják és használhatják a 14 évnél idősebbek. A kis tűzijátékokat csak felnőttek vásárolhatták meg, ezeket felhasználni csak december 31-én 18 és január 1. 06 óra között lehet. A megmaradt eszközöket öt munkanapon belül kell leadni a forgalmazóknál.

A balesetek elkerülése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az ünneplőket, hogy csak magyar felirattal ellátott, kezelési útmutatót és egészségvédelmi figyelmeztetést is tartalmazó pirotechnikai eszközt vegyenek meg.

KEM RFK

Megosztás