Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2pednapA Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Vackor Óvoda és Bölcsőde kollektíváját, köztük a nyugalmazott kollégákat is köszöntötte csütörtök délután Pedagógusnap alkalmából a környei Közösségi és Tájházban Beke László polgármester az önkormányzat, valamint a két intézmény Szülői Munkaközössége nevében.

Miközben a három hatalmas üstben illatozó tekintélyes mennyiségű csülök körül hagyományosan Pákozdi Ferenc alpolgármester szorgoskodott, az ünnepségen óvodások, az iskola 1b-s diákjai és az énekkar vette át a főszerepet: verssekkel, csengettyűszóval, dalokkal ajándékozták meg az ünnepelteket.

33pednapFontos, hogy köszönetünket egykori tanáraink számára is kifejezzük, hiszen annak idején sokan ebbe az óvodába, iskolába jártunk, s jó érzés most csillogó szemmel Önökre nézni – szólt a nyugdíjas pedagógusokhoz Beke László. A polgármester rövid köszöntőjében kiemelte: bár az iskola már nem az önkormányzat fenntartásában működik, a falu gyermekeiről gondoskodnak, mégpedig példás színvonalon, ha probléma akad, a helyhatósággal közösen oldják meg, s a fenntartó személyétől függetlenül együtt ténykednek a településért, azért, hogy az itt élő lányok, fiúk emberré váljanak. Valamennyiük számára köszönjük az önzetlen, lelkiismeretes munkát! – fogalmazott, hozzátéve, hogy feladatellátásuk elismeréseként a pedagógusok hagyományos év végi kirándulásának költségeit természetesen idén is finanszírozza az önkormányzat.

23pednapAz óvodások, diákok, a polgármester elismerő gondolatai és a Gelato felajánlásának köszönhetően jeges desszertfinomsággal záruló vendéglátás mellett az önkormányzat és a két Szülői Munkaközösség az ünnepség résztvevőit egy-egy szál virággal, s emléklappal ajándékozta meg, rajta Németh László gondolataival: Az igazi pedagógus a tanítványaiban lappangó lehetőségekre figyel, ezeknek fölfedezője, tovább álmodója, serkentője. A tanításban magának nem kereshet semmit: azt az örömet legföljebb, amellyel ez a lélekkertészet jár.

3pednap4pednap 5pednap 6pednap 7pednap 8pednap 9pednap 10pednap 11pednap 12pednap 13pednap 14pednap 15pednap 16pednap 17pednap 18pednap 19pednap 20pednap 21pednap 24pednap 25pednap 26pednap 27pednap 28pednap 29pednap

 

Megosztás