Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

8Szeptember 24-étől Környét már nem csak a tatabányai járás mentőcsoportja, a Galla Mentőcsoport védi. A települést sújtó vízkárok ellen ettől a naptól a Környe Települési Önkéntes Mentőcsoport is harcba száll, ugyanis sikeres minősítést szereztek a nemzeti minősítést adó rendszerbe állító gyakorlatukon.

A gyakorlat 23-án reggel kezdődött az állomány riasztásával, akiknek huszonnégy óra múlva kellett jelentkezniük megalakítási helyükön, a környei Polgármesteri Hivatalban. A riasztás során a mentőcsoport valamennyi tagja elérhető volt. A gyakorlat feltételezése szerint az éjszaka folyamán olyan mennyiségű eső esett az Által-ér vízgyűjtő területén, hogy a Környei tó vízszintje elérte az út magasságát, veszélyeztetve ezzel a közúti és a vasúti közlekedést is.

3Reggel az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Tatai Szakaszmérnökségének munkatársa ismertette az árvízi védekezéssel kapcsolatos feladatokat. Az állomány a gyakorlat helyszínén, a Környei tó zsiliprendszerénél műveleti bázist állított fel, majd rövid eligazítást követően a vízügy irányításával nyúlgátat épített bordás megtámasztással az út és a vasút megvédése érdekében.

A gyakorlatot Kelkó Balázs tű. alezredes, tatabányai kirendeltség vezető felügyelte és a végén a tapasztalatok megbeszélése után megfeleltre értékelte.

forrás: katasztrofavedelem.hu, fotók: Stolczenberger Klára tű. fhdgy.

1 2 4 5 67

Megosztás