Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

kiállítás_05Minden év október második szerdáján tartják a természeti katasztrófák csökkentésének világnapját. A napra a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Művészeti Iskola ökocsoportja kiállítással készült, a témákért nem is kellett messzire menniük.

A természeti katasztrófák csökkentésének világnapját 1987-ben az ENSZ hozta létre abból a célból, hogy megemlékezzen a természeti katasztrófák áldozatairól, és ráirányítsa a figyelmet a katasztrófák okaira. Szerdára az általános iskola ökocsoportja zömmel Környén készített fotókból állított össze tárlatot, hiszen a községet az elmúlt időszakban sajnos árvíz, sárlavina is sújtotta, márciusban pedig a hó zárta el a külvilágtól.

kiállításA kiállítás keretében a diákok a szmog kialakulásáról, vízszennyezésekről, olajkatasztrófáról is tájékozódhattak, s láthatóan érdeklődéssel olvasták az ismertetőket. A rendelkezésre bocsátott anyagokért köszönet Beke László polgármesternek, Aknai-Mike Pannának, Nagy Mátyásnak és az ökocsoport többi tagjának, akik Pulayné Fekete Magdolna és Sárköziné Kovács Mária vezetésével készítették el a tárlatot.

Október 15-e a kézmosás világnapja. A 2.a osztályos tanulók alkotásai erre, s az alapos és rendszeres kézmosás fontosságára hívták fel a figyelmet. Ők Goór Brigitta tanító néni segítségével képzelték el és valósították meg a plakátokat.

kézmosás-vil.nap kézmosás-vil.nap_02 kézmosás-vil.nap_03 kézmosás-vil.nap_04 kiállítás_02 kiállítás_03 kiállítás_04 kiállítás_06

 

Megosztás