Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

árvíz1Védelmi készültséget kellett elrendelni a szombat délután hirtelen, jelentős mennyiségben érkezett csapadék miatt megáradt Által-ér környei tavi befolyásánál is. A Környe Települési Önkéntes Mentőcsoport Beke László vezetésével 16 órakor kezdte meg a védekezést, majd a polgármester kérésére kora estétől az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Tatai Szakaszmérnökségének munkatársa látta el a szakmai irányítást a helyszínen.

A polgármestertől megtudtuk, hogy a megáradt Által-ér nagy mennyiségű uszadékot halmozott fel az új halrácson, ám a hatalmas víznyomás miatt többórás munkával sem sikerült eltávolítani. A víz kifordította a halrács egyik oldalát, valamint a középső pillér teteje is megrepedt, az uszadék egyelőre nem érte el a kifolyási rácsokat. Fénykép2764A mentőcsoport készültségben töltötte az éjszakát, három órás váltásokban ellenőrizték a tavat, de szerencsére az árvíz gyors lefolyásúnak bizonyult és nem érkezett újabb csapadék. A kiesett halrácsot ideiglenesen pótolták, s hétfő reggel szakemberek bevonásával kezdik meg a helyreállítást, illetve annak előkészítését.

A Környe Települési Önkéntes Mentőcsoport tavaly szeptembertől szállhat harcba a települést sújtó vízkárok ellen, miután sikeres minősítést szereztek a nemzeti minősítést adó rendszerbe állító gyakorlatukon.

Fénykép2751Fénykép2762 Fénykép2752 Fénykép2754 Fénykép2756 Fénykép2759árvíz2 árvíz3 árvíz4 árvíz5

Megosztás