Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

01Befejező, és egyben látványos fázisához érkezett a Vértes Volán Zrt., valamint Tatabánya és Tata kistérségének közös fejlesztése. A projekt eredményeképpen húsz településen – köztük Környén is – kialakulnak az elektronikus forgalomirányítás feltételei, modern, a fogyatékkal élő emberek igényeire is tekintettel lévő utastájékoztatási-rendszer valósul meg, illetve hatékonyabbá válik a helyi és helyközi közlekedés összehangolása.

02A főbb átszállási pontokon, községünkben az Alkotmány úton GPS alapú rendszer telepítése valósul meg. Az autóbuszok mozgását, várható érkezési idejét az utasok is követni tudják a nagy forgalmú megállóhelyeken a rendszer üzembe helyezése után.

A munkálatok az autóbuszmegállókban két ütemben folynak. Első lépésben 80×80 centiméteres betonkosarat helyeztek el a megállóban, az úgynevezett totemoszlopok kedden érkeztek meg Környére.

03Az intelligens megállóhely elektronikus kijelzővel, hangbemondással tájékoztatja az utasokat a helyközi járatos autóbusz indulásáról. A teljes utastájékoztató rendszer 2-3 héten belül kötik össze a központi számítógéppel, így akkortól kezdődik a tesztüzem.

A települést érintő helyközi autóbuszjáratok menetrendje nem változik.

 

Megosztás