Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2toborzó-futásÁprilis 13-án indult Budapestről és május 13-án Környét is érintette az a Toborzó Ország-futás, melyet a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság rendez. A szervezők a fővárost és valamennyi megyét, összesen 207 települést érintő 2016 km-es váltófutással emlékeznek a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre, és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért.

A katonai hivatás népszerűsítése, a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának erősítése – ez is szerepel a toborzófutás céljai között, ezért a futás során érintett településeken a helyi iskolák és intézmények bevonásával mozgósítási versenyt is meghirdettek a szervezők annak érdekében, hogy az Ország-futás ne csak a katonákról szóljon, hanem az érintett települések lakosságának bevonásával közösen tisztelegjenek az elesett hősök, és – az olimpiai évre tekintettel – a 2016. évi Nyári Olimpiai Játékokon résztvevő Magyar Olimpiai Csapat előtt, valamint, hogy a lakosság bevonásával hangsúlyozzák az egészséges életmód fontosságát. A felhíváshoz a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is csatlakozott, így május 13-án 12toborzó-futáskora este Beke László mellett diákok, szülők fogadták a futókat, majd kísérték a Polgármesteri Hivatalnál kialakított frissítőállomáshoz. Ott a környeiek rendezvényen való részvételének emlékére a polgármester felkötötte a falu díszszalagját a váltóbotra, mely az előzetes tervek szerint május 20-án délelőtt érkezik vissza Budapestre, a Hősök Terére.

1toborzó-futás3toborzó-futás4toborzó-futás 5toborzó-futás 6toborzó-futás 7toborzó-futás 8toborzó-futás 9toborzó-futás 10toborzó-futás 11toborzó-futás 13toborzó-futás 14toborzó-futás 15toborzó-futás 16toborzó-futás 17toborzó-futás 18toborzó-futás 19toborzó-futás 20toborzó-futás 21toborzó-futás 22toborzó-futás 23toborzó-futás 24toborzó-futás 25toborzó-futás

Megosztás