Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Felemás napjuk volt hétfőn a trükkös tolvajoknak Komárom-Esztergom megyében. Környéről szerencsére üres kézzel távoztak, egy komáromi házból azonban 130 ezer forintot zsákmányoltak.

Környén egy 78 éves férfihoz kopogtattak be mondván feleségének tartoznak 10.000 forinttal, de a 20.000 forintos bakjegyet fel kellene váltani. A trükkösök a bécsi éberségének köszönhetően végül üres kézzel távoztak.

Komáromban már szerencsésebbek voltak, ott bejött a szöveg, amit előadtak a 85 éves sértettnek. Az E.ON munkatársaként mutatkoztak be és a villanyórát akarták lecserélni, ami jó indok volt arra, hogy a házba bejussanak és szabad bejárásuk legyen a szobákba. Az idős asszony észre sem vette, mikor lopták el a pénzét.

Szomjúság, nyugdíj-kiegészítés, segély folyósítása, nyeremények átadása, rokonnal megbeszélt adás-vétel, vagy kölcsön. Egyre szélesebb a rossz szándékú emberek repertoárja, akik ilyen és ehhez hasonló történetekkel akarnak gyanútlan áldozataik lakásába bejutni, hogy aztán bizalmukba férkőzve és figyelmüket elterelve értékeket lopjanak el tőlük.

A trükkösök hivatkoztak már gázár-támogatás vagy nyugdíj-kiegészítés fizetésre, valamely szolgáltatóra, vásárlásra (állat, toll-párna, ruha) vagy éppen értékesítésre (arany ékszerek, seprű, edények…), pénzváltásra, rosszullétre, szomjúságra, csomag átadásra, szociális-segély átadására.

Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

Az első és legfontosabb, hogy IDEGENT NE ENGEDJENEK BE A LAKÁSBA!

Ha valaki hivatalos személynek adja ki magát, KÉRJÉK EL IGAZOLVÁNYÁT ÉS TELEFONON ÉRDEKLŐDJENEK AZ ADOTT SZERVEZETNÉL, VALÓBAN AZ Ő ALKALMAZOTTJUKRÓL VAN-E SZÓ!

A közszolgáltatók a díjbeszedést és visszafizetést ÁTUTALÁSSAL rendezik. Szakembereik ritkán keresik fel a fogyasztókat, arról pedig előre értesítik a lakástulajdonosokat!

ALKALMI MUNKÁVAL NE BÍZZANAK MEG IDEGENT!

MEGTAKARÍTOTT PÉNZÜKET NE VEGYÉK ELŐ IDEGENEK JELENLÉTÉBEN! Lehetőség szerint a pénzt ne egy helyen tárolják, inkább kisebb összegeket helyezzenek el a lakás különböző részein!

IDEGENNEK NE EADJANAK PÉNZT, MÉG AKKOR SEM , HA ROKONRA HIVATKOZIK. Ha családtagjukra hivatkozva kér pénzt egy idegen, hívják fel a rokonukat, hogy megbizonyosodjanak róla, valóban megegyeztek-e a pénzátadásról!

Javasoljuk, hogy NAGYOBB ÖSSZEGŰ KÉSZPÉNZT NE OTTHON TÁROLJANAK, HANEM VALAMELY PÉNZINTÉZETBEN HELYEZZÉK EL!

Érdeklődjenek az önkormányzatnál a HÁZI JELZŐRENDSZERES SEGÍTSÉGNYÚJTÁS, ILLETVE A VESZÉLYHELYZETI SEGÉLYHÍVÓK beszerelésének lehetőségéről. Ezek hiányában SZERELTESSNEK BE S.O.S SEGÉLYHÍVÓ JELZŐBERENDEZÉST!

KEM RFK

Megosztás