Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hét zarándok érkezett hétfő este a Gyöngyök Útján Környére, a zarándokcsapatot Erdei Józsefné köszöntötte a Katolikus Karitasz és a katolikus egyházközség nevében, majd Popovics Milán ismertette röviden községünk és a templom történetét. A zarándokok a vendéglátás után az általános iskolában tértek nyugovóra, s kedd reggel Majk felé folytatták útjukat.

A Via Margaritarum (Gyöngyök Útja) zarándokút egy folyamatosan járható útvonal, amelyet 2006. április 22-én Dr. Veres András püspök nyitott meg a Margitszigeten. A Kató Csaba diakónus által megálmodott út egyik célja az volt, hogy szolgálja a középkori magyar zarándokhagyományok feltárását és újra értelmezését. A Gyöngyök Útja segíteni kívánja a mai zarándokokat, hogy elődeik nyomát követve eljuthassanak jelentősebb belföldi és külhoni középkori zarándokhelyekre.

A Via Margaritarum Zarándok Egyesület 2006 decemberében jött létre, célja, hogy segítse a zarándokút teljes kiépülését, fenntartását, a gyalogos zarándoklás népszerűsítését. A zarándokcsapat idén július 18-án, szerdán indult Budapestről, a Margitszigetről és terveik szerint augusztus 14-én, Nagyboldogasszony ünnepének előestéjén érkeznek Mariazellbe nagyjából 625 kilométer megtétele után.

 

Megosztás