Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1kassaiHány éves lehet? – találgatták az utánpótlás labdarúgó reménységek Kassai Viktor „háta mögött” péntek este a Környe Sportegyesület székházában, miután a Tatabányán élő magyar nemzetközi labdarúgó-játékvezető két rögtönzött mérkőzésen is dirigált. A kérdést a meccseket követő beszélgetés során természetesen neki is feltették, s miután kiderült, hogy előző nap ünnepelte 40. születésnapját, kórusban kívántak számára sok boldogságot.

15kassaiA játékvezető az ünneplésre vonatkozó újabb kérdés kapcsán eloszlatott egy tévhitet: a barátaival töltötte a jeles napot, s nem, nem köszöntötték fel híres sztárlabdarúgók, akikhez igazán „csak” munkakapcsolat fűzi, a kommunikációjuk kimerül a pályán elhangzottakban. Ugyanúgy, ahogy jellemzően a diákok sem szoktak iskola után közös beszélgetést, netán közös vacsorát szervezni a pedagógusaikkal – említette a példát, az viszont nem titkolt ámulatot váltott ki a fiatalokból, hogy az utóbbi 5-10 évben mindenkivel találkozott, aki világszínvonalon is számít a labdarúgásban: Beckhammel, Ronaldoval, Messivel, s még sorolhatnánk.

13kassaiA fiatalok a kényes kérdéseket sem mellőzték, így felidézték a 2012-es EB-t, amely bizony a tervezettnél korábban ért véget számára. A játékvezető nem titkolta, az Anglia-Ukrajna találkozón hibázott a magyar team, amikor a labda három centivel a gólvonal mögött volt, ám nem vették észre, s ő nem adta meg. Ennek viselniük kellett a következményeit, mint mindenkinek, aki hibázik. Hasonlóan a bajnokságokban szereplő csapatokhoz, akik ha nem hozzák az eredményeket, akkor kieshetnek.

Kassai Viktor 20 évvel ezelőtt még megyei szinten, Környén is fújta a sípot – ezt is elárulta, s mesélt arról, hogy milyen út vezetett az Európa és Világbajnoki, Bajnokok Ligája döntőkig, s a mögötte álló 250 NB I-es mérkőzésig.

Ha az ember akar valamit és tehetsége is van hozzá, sok mindent elérhet. 19kassaiAzt szokták mondani, és ezzel én is egyetértek, ha valaki labdarúgó, annak nem tragédia, ha nem ötös a magatartása, de szorgalma legyen. Ha a szorgalma valakinek négyesnél gyengébb, az sem a futballban, sem az élet bármely területén nem lesz sikeres ember – fogalmazott és a nyelvtanulásra is buzdította a gyerekeket, hiszen – mint mondta – nyelvtudás nélkül ő sem jutott volna el a nemzetközi színtérre.

3kassai4kassai 5kassai 6kassai 7kassai 8kassai 9kassai 10kassai 11kassai 12kassai 16kassai 17kassai 18kassai 20kassai 21kassai 22kassai

Megosztás