Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Tatabányai járás településeinek egyházait, önkormányzatait képviselők sorában Környe nevében Beke László polgármester és Pákozdi Ferenc alpolgármester vette át december 19-én a héregi Szeretetláng átadási ünnepségen a Betlehemi lángot. A betlehemi Szeretetláng Jézus Krisztus születésének helyéről indult Európába.

A Születés Templomában égő örökmécsesről származó lángot repülővel vitték Bécsbe, ahol az egyes országok nemzeti cserkész-küldöttségei vették át és juttatták el saját hazájukba. Magyarországra a láng először 2008-ban érkezett Gödöllőre, s idén már negyedik alkalommal térségünkbe, Héregre, melynek katolikus templomában december 19-én vették át a megyebeli településvezetők, egyházi képviselők.

A lángot a környeiek is átvehetik, hazavihetik otthonaikba december 21-én, az Idősek Karácsonya után, várhatóan 16 órakor a Művelődési Ház előtt, a falu karácsonyfájánál, valamint december 23-án a 11 órakor kezdődő szentmisét követően. A betlehemi Szeretetláng megtanít arra, hogy a békét, ugyanúgy ahogy a lángot, embertől emberig kell továbbadni.

 

Megosztás