Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szemeti-zétény_02Majdnem 700 sportos diák startolt el négy korcsoportban a Tatabánya Városi Diáksport Szövetség rendezte mezei futóversenyen szerdán a megyeszékhelyen. A Kisfaludy Mihály Általános Iskola tanulói közül a legkiemelkedőbben Szemeti Zétény Szilveszter 4.b osztályos tanuló teljesített, aki a II. korcsoportos fiúk versenyében bronzérmet szerzett.

A hagyományos mezei futóversenyre már jó ideje készültek a tatabányai és városkörnyéki diákok, hiszen eredetileg március 20-án rajtoltak volna el, ám akkor a viharos szél miatt nem dördült el a képzeletbeli startpisztoly. A mintegy 700 – köztük 36 környei – iskolás végül szerdán vágott neki a tatabányai Csónakázó-tó körül a korcsoportonként meghatározott távoknak. Bár a hűvös, szeles és borús időjárás ezúttal sem bizonyult túl kedvezőnek, a tanulók lelkesen falták a métereket.

szemeti-zétényA környei nevezők közül Szemeti Zétény Szilveszter (4.b) teljesített a legkiemelkedőbben, ő korcsoportjának 126 fős mezőnyében a harmadik helyen végzett. Ugyanebben a korcsoportban a nevezők első harmadában ért célba Kerecsényi Sándor Ákos (14.), Kormánovics Petrik (24.), Saári Szabolcs (40.) és Vadkerti Levente (41.)

A környei általános iskola legfiatalabb versenyzője, az első osztályos nagymiksaNagy Miksa is remekül futott, a 109, zömmel idősebb nevező között a 30. helyet szerezte meg. Korcsoportjában 24. befutóként végzett előtte a falubeli Tóth Szabolcs, mögötte pedig a 33. helyen Mészáros Máté.

Az I. korcsoportos lányok a fiúkhoz képest kevésbé bizonyultak vállalkozó szelleműnek, a nevezők száma nem érte el a százat. Közöttük Lopes Vega Hanka a 8., Szűcs Anna a 20., Hetz Panna a 28. helyen végzett

A III. korcsoportban 101 fiú vágott neki a versenytávnak, a környeiek közül Vásári Attila teljesített a legjobban, tizenegyedikként ért célba. Mögötte végzett Szári Zsolt (24.) és Labossa Döme (26.)

A legidősebb fiúk versenyére 74-en neveztek, a község diákjai közül Holló János (6.) Túri Dávid (10.) Bódi Bence (14.) érte el a legjobb helyezést.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek!

 

Megosztás