Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Komárom-Esztergom megyében 22 település, köztük Környe is részt vesz abban a tudományos megalapozottságú, országos reprezentatív szűrővizsgálatban, melyet  négy orvosképző egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Tudományegyetem indított el a 14 év feletti korosztály körében. A vizsgálat célja, hogy pontosan feltérképezzék hazánk átfertőzöttségét az újtípusú koronavírussal, így fontos adatokkal támogathassák a kutatásaikat, és segítsenek a járvánnyal kapcsolatos megalapozott döntések meghozatalában.

A Semmelweis Egyetem szakemberei két hét alatt a fővárosban és az ország 6 megyéjének közel 160 településén, mintegy 7000 ember szűrését végzik el. A szűrési programba bevont lakosokat a KSH reprezentatív mintavétellel választotta ki. A program sikerének alapfeltétele, hogy a vizsgálatra meghívót kapott lakosok minél nagyobb számban jelenjenek meg a szűrőállomásokon, vagy az otthonukban fogadják mintavételezőket. Minden, a szűrésen részt vevő állampolgár nemcsak saját maga és közvetlen környezete biztonságához járul hozzá, hanem további 500-1000 honfitársát is képviseli a reprezentatív mintán belül, ezáltal elősegíti a járvány megfékezését Magyarországon.  A szűrés minden résztvevő számára ingyenes, biztonságos és fájdalommentes.

Aki meghívót kapott, és részt vesz a szűrésen, megtudhatja, hogy jelenleg fertőzött-e, vagy már korábban átesett-e az újtípusú koronavírus fertőzésen, és ezzel növelheti családja, szerettei, gyermekei biztonságát. Információt kap arról, hogy biztonságosan folytathatja-e tovább a munkáját, vagyis védheti a munkahelyét, munkatársait. Lehetővé teszi, hogy a szakemberek pontos képet kapjanak a magyarországi koronavírus helyzetről, a magyar lakosság átfertőzöttségéről, a vírus várható terjedéséről, hozzájárulhat, hogy a kutatók minél hamarabb megtalálják a vírus ellenszerét, gyógyítási és megelőzési lehetőségeit.

Az országos programban 803 kiválasztott megyebeli, köztük 27 környei vesz részt. Május 6-ára 17 falubeli kapott meghívót a KSH-tól, a Gyermekorvosi Rendelőintézetbe a második szűrési napon, 11-én további tíz környeit várnak, akik részvételükkel támogathatják a járvány leküzdését és a vírussal kapcsolatos kutatásokat, egyben védhetik családjukat és környezetüket.

Megosztás