Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

kerékpárút_07Új infrastrukturális fejlesztés fejeződött be a Tatabánya-Környe Ipari Parkban: 930 méter hosszan készült kerékpárút, mellyel immár teljessé vált a Kőhíd utca és a Környe-Tata országút kereszteződésétől egészen a tatabányai kenyérgyárig tartó kerékpárút-hálózat. A 25,7 millió Ft-os fejlesztés előfinanszírozója Környe önkormányzata volt, a község a költségek 40%-át állja.

Tavaly szeptemberben készült el az Orgonás út és az Üveggyári út kereszteződésében található körforgalom a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, Beke László, Környe polgármestere a beruházás kapcsán akkor hangsúlyozta: a falu önkormányzata már 2010-ben érezte a fejlesztés időszerűségét, már ekkor egyeztetett az IPH Kft-vel egy kerékpárút és az út melletti közvilágítás kiépítéséről. kerékpárút_11A tatabányai és környei önkormányzat erőfeszítéseinek és közös pénzügyi hozzájárulásának köszönhetően mára a kerékpárút is elkészült, javítva ezzel az egyik legnagyobb magyar ipari park dolgozóinak közlekedési feltételein, hiszen a munkába kerékpárral ingázóknak ezentúl nem kell a rendkívül forgalmas és részben a lakott területen kívül eső Üveggyár úton haladniuk – hangzott el a beruházás kapcsán, szerdán tartott sajtótájékoztatón.

kerékpárút_05A közel 26 millió forintos fejlesztés Környe előfinanszírozásában valósult meg, a két önkormányzat megállapodása alapján a költségek 60%-át megtéríti a falu számára a megyeszékhely. A 930 méter hosszú, 2 méter széles és mindkét oldalon szegéllyel ellátott útszakasz átadásával a tatabányai kenyérgyártól a Búzavirág úton, az Orgonás úton és az Üveggyári úton keresztül egészen a Környe-Tata országút csomópontjánál létesült Bridgestone-ig lehet az ipari park több mint 5 kilométernyi kerékpárútjain közlekedni.

Megosztás