Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szelektív-szigetA 2014 decemberében hozott, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet végrehajtásaként országszerte, így Környén is megszűnnek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek.

A Vertikál Nonprofit Zrt., a falu hulladékgazdálkodási közszolgáltatója arról tájékoztatta a község önkormányzatát, hogy a gyűjtőszigeteken a papíros konténer utolsó ürítési napja április 26-a, a PET-palackos konténeré április  29-e lesz, s – mivel a gyűjtőedények az önkormányzat tulajdonában vannak – legkésőbb április 29-éig gondoskodni kell a konténerek gyűjtőszigetről történő elszállításáról.

A Vertikál Zrt. az ingatlanoktól havi egy alkalommal, egy adott gyűjtési napon szállítja el az átlátszó zsákokban kihelyezett műanyag, fém és papír hulladékot. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincs mennyiségi korlátja, a szelektív hulladékgyűjtési napon a meghatározott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben helyezhető ki a szelektív hulladék, bármilyen átlátszó zsákban.

Környén a házhoz menő szelektív gyűjtés időpontjai az első félévben: április 18., május 23., június 21.

Gyűjtési útmutató:

A papírt áttetsző zsákban vagy kötegelve, tisztán, laposra hajtogatva kell kihelyezni. Gyűjthető kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv stb.

A műanyag- és fémhulladékot tisztán, laposra taposva, áttetsző zsákban kell kihelyezni. Gyűjthető színes és víztiszta PET –palack, kupak (üdítős, ásványvizes) kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia (zsugor, strech) TETRA-PACK dobozok (tejes, üdítős) alumínium italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz. A szelektív gyűjtőzsákba NEM helyezhető joghurtos, tejfölös, margarinos doboz vagy szennyezett műanyag és fém hulladék.

Zöldhulladék gyűjtés április 29-én lesz. Gyűjtés módja: megfelelő teherbírású zsákban; maximum 70 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve, alkalmanként 0,5 m3 mennyiségben.

Megosztás