Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

„Jó barátunk lesz a könyv és a falitábla, kispajtásom gyere hát, menjünk iskolába” – szólt a vers hétfő délután a Közösségi és Tájházban, ahol a Vackor Óvoda I-es épületének nagycsoportosai vettek búcsút szüleik, nagyszüleik jelenlétében az óvodapedagógusoktól.

A kis „sünik” társaiktól már délelőtt elköszöntek, a 26 apróság közül 23-an koptatják szeptembertől az iskola padjait. Az intézményből 42-en ballagnak el idén, de utánpótlásban biztosan nem lesz hiány, hiszen 52 név szerepel az előjegyzési listán.

Bella Sándorné és Reményiné Vadász Gabriella gyerkőcei rengeteget okosodtak az eltelt években, Marika néni az évzáró műsor végén elárulta, hogy ők voltak pályafutása legügyesebb nagycsoportosai.

A kicsik útravaló ajándékokkal is gazdagodtak, társaiktól könyvjelzővel, órarenddel, óvodapedagógusaiktól vidám, játékos virágocskával, s Nikáné Vadász Erzsébet intézményvezetőtől egy-egy mesekönyvvel, ha már otthonosan mozognak az olvasás és írás birodalmában, az legyen az első, amit fellapoznak, s olvasgatnak.

„A kezünkben virágcsokor, kis szívünkben szeretet. Megköszönjük, azt a sok jót, amit kaptunk tőletek. Óvónéni, jaj de sokszor az öledbe vettél, vigasztaltál, mikor sírtam, vagy velem nevettél. Meseország száz csodáját megmutattad szívesen, nevelgettél, tanítgattál, türelemmel, kedvesen. Véget ér most mese, játék, vár reánk az iskola! Óvónéni, Dadusnéni, nem feledünk el, soha!” – ígérték a gyerekek a meghatódott, könnyeikkel küszködő óvó és dadus néniknek.

A szülők is köszönetet mondtak az eltelt évek valamennyi gondoskodásáért, szeretetéért, s egy olyan könyvet nyújtottak át ajándékként, amelynél értékesebb nem létezhet, hiszen a búcsúzó gyerekek fényképeit, rajzait fűzték csokorba, így minden lapja emlékezteti az óvónéniket az együtt töltött csodaszép napokra.

Az ünnepség Bella Sándorné, Marika néni számára kétszeres búcsút is jelentett, hiszen nem csak a Süni csoport apróságaitól köszönt el, hanem az óvodától is, mivel hamarosan már nyugdíjasként, pihenéssel tölti mindennapjait.

Megosztás