Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kispesti VegyeskarIfj. Somorjai József, Szokolay Sándor, Kalmus Péter és Kodály Zoltán alkotásai is szerepelnek a Kispesti „Gyöngyvirág” Vegyeskar környei koncertjének műsorán, amely április 12-én 17 órakor kezdődik a Római Katolikus Templomban.

A „Gyöngyvirág” 1970-ben alakult a kispesti Ady Endre zenei általános iskola végzős zenei tagozatos tanulóiból és női karként működött 1985-ig, amikor is férfiakkal kibővülve vált vegyeskarrá.

A kórus a hagyományos kóruséneklés mellett kezdettől fogva hivatásának tartja a populáris darabok igényes színvonalú, autentikus megszólaltatását is, amely „védjegye” és valamennyi hazai kórustól megkülönbözteti. Repertoárján a gregorián dallamoktól a jazz világáig szinte mindegyik stílus és zenetörténeti kor megtalálható.

Az együttes 1991-ben első helyezést ért el a Budapesten rendezett Musica Sacra egyházzenei kórusversenyen, 1993-ban Arany minősítést szerzett a budapesti Nemzetközi Kórusversenyen jazz kategóriában, kiemelkedő szakmai teljesítményéért 2004-ben és 2010-ben Hangversenykórus, a Keszthelyi Dalünnep kórusfesztiválon 2013-ban pedig Fesztiválkórus minősítést szerzett.

A koncertre a belépés díjtalan, de a korlátozott férőhely miatt a jegyek előzetes átvétele szükséges. Jegyek a templom sekrestyéjében, a Művelődési Házban és a Polgármesteri Hivatal titkárságán igényelhetők.

Megosztás