Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

72_ora-plakat_web_1A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a római katolikus, református, evangélikus egyház felkérésére az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány szervez, és amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. A szervezők megyebeliek jelentkezését is várják!

Október 10-e és 12-e között országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése vár a jelentkezőkre. A program keretében maximum 3×3 óra közösségi szolgálat teljesíthető a középiskolások számára, de természetesen minden korosztályra számít az alapítvány.

Komárom-Esztergom megyében az evangélikus egyház részéről a tatabányai Vertényi Domonkos, valamint 8tiszteletesKörnyéről Nagy Péter református tiszteletes látja el a koordinátori teendőket. Mint Nagy Pétertől megtudtuk, elsősorban Tata, Tatabánya és Oroszlány térségében terveznek feladatokat, a pontos helyszíneket és részleteket a jelentkezők létszámának ismeretében határozzák meg. A tervekben eddig tereprendezés, temető takarítás, kerítésfestés szerepel, Környén várhatóan az élő vízfolyások partjain és külterületeken gyűjtenek majd hulladékot az önkéntesek.

A jelentkezők szeptember 25-éig regisztrálhatnak a http://www.72ora.hu/ oldalon, a megyebeliekkel ezt követően veszik fel a kapcsolatot a koordinátorok, s ismertetik a további teendőket.

A háromnapos összefogás 2006-ban valósult meg először hazánkban, akkor még csak a szombathelyi és a győri katolikus egyházmegyében, s 2007-től szervezik meg ökumenikusan, országos szinten. 7 évvel ezelőtt 40 projekthelyszínen, településen 1 100 résztvevő végzett szociális, vagy ökológiai feladatokat, az önkéntesek létszáma tavaly már elérte a 8 ezret, a helyszíneké pedig a 75-öt.

72_ora-plakat_web_2

Megosztás