Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2okt-23-ai-futasEleinte úgy tűnt, hogy nem kedvez az időjárás a nyolcadik alkalommal meghirdetett programnak, de végül ideálisnak bizonyult. Sokan valószínű, hogy az esőtől tartva maradtak távol, akik viszont részt vettek a szombat délelőtti Tó-futáson Környén, idén is remek hangulatú versenynek lehettek részesei, szurkolói.

A rendezvény hagyományosan a Mozdítsd meg „KÖRNYE”zeted! tömegsport-sorozat állomása volt, másrészt pedig a szervezők évek óta így tisztelegnek 1956 hősei előtt.

77okt-23-ai-futasHát, más is futhatott volna – tárta szét mosolyogva a karját az eredményhirdetéskor a felnőtt női kategória egyedüli, így magabiztosan aranyérmet szerző indulója, s ez a megállapítás több korcsoportra is igaznak bizonyult. Középiskolás jelentkező egyetlen sem akadt, a legaktívabbak a kisiskolások voltak, ők 20 fős mezőnnyel rajtoltak el. Az ovisok is „bedobták magukat”, kilencen neveztek, s akár egyedül, akár futva, akár apu kezét fogva és kicsit sietősebben tipegve, de valamennyien teljesítették a távot.

29okt-23-ai-futasA verseny egészét már hagyományosan jellemezte a kitartó buzdítás, szinte nem akadt egyetlen fiatal versenyző sem, akinek hosszabb-rövidebb időre ne lett volna vele együtt futó, buzdító kísérője, vagy célba érkezését ne fogadták volna hangos „szép volt!” felkiáltással.

Az ovisokra ezúttal is 500, a kisiskolásokra és családokra 1 200 méteres táv várt, a többi korosztályra pedig egy teljes tókör, amely nagyjából 2,6 km.

A legkisebb lányoknál 15okt-23-ai-futasSoós Dóra vehette át az eredményhirdetéskor Beke László polgármestertől az aranyérmet, az ezüstöt Fúró Csenge, míg a bronzot Hamburger Gréta. A fiúknál Juhász Kristóf végzett az élen, második lett Csánki Balázs, harmadik Papp Balázs. 11 kisiskolás lány rajtolt el, közülük Szloska Rebeka volt a leggyorsabb, másodikként ért célba Papp Flóra, harmadikként Budai-Kurcz Eszter. A fiúknál az utolsó pár méteren hatalmas sprintet teljesített az addig második helyen futó Mosberger Martin, így Jeszenovics Róberttel holtversenyben szerezte meg az első helyet, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Tóth-Fazekas Balázs állhatott.

69okt-23-ai-futasA felsős lányoknál nem volt túl népes a mezőny, a bronzérem nem is lelt gazdára. A két induló közül a távot Labossa Luca teljesítette a gyorsabban, Daróczi Vivien ezüstérmet szerzett. A fiúknál már „nagyobb volt a tét”, hiszen négyen indultak. Az aranyérem Labossa Döme nyakába került, második lett Tóth Szabolcs, harmadik Domán Ákos.

A felnőtt női kategória eredményhirdetésekor Dománné Pintér Petra tárta szét a karját mosolyogva, hiszen valóban nem rajta múlt, hogy az aranyérem akár már a rajtnál a zsebében lapulhatott volna. A férfiaknál Varga Tamás ért elsőként célba, őt követte másodikként Fóthi Zoltán, majd harmadikként Halász Arnold. A senior nők rangsora is két hölgy között dőlt el, az elsőséget Demeter Éva szerezte meg, a kategória második helyezettje Lendvainé Komlós Zsuzsanna lett. Az uraknál sem volt kérdés, hogy mindkét nevező dobogós helyezést ér el, az aranyérmet végül Domán Gyula, az ezüstöt Gallai Tamás vehette át.

A famíliák versenyét a Kupi formáció nyerte meg, második helyen végeztek a Gallai család tagjai, a harmadikon pedig a Domán család.

Megosztás