Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3bartok-táncKét hétvégén is népszerűsítették Tatabányán a környei tanulók a néptáncot. Szeptember 12-én a Dózsa György Általános Iskola, egy héttel később a Jókai Mór Általános Iskola fogadta az egész megyéből, 12 iskolából a másodikos, illetve a hatodik évfolyam tanulóit.

A KLIK tatabányai tankerülete által szervezett, TÁMOP-os pályázati támogatással szervezett rendezvény célja olyan, 1bartok-tánca táncművészetet, mint a mozgástanulás eszközét felhasználó mozgásprogramok megvalósítása volt, mely szolgálja a kultúrák közötti párbeszédet és a magyar kulturális örökség megőrzését, a személyiségfejlesztést a Bartók próba alkalmával.  A Kinizsi próba során erőkifejtést igénylő mozgásformákkal ismerkedhettek meg, s próbálhatták ki azokat.

Minkét szombaton az ünnepélyes  megnyitók, bemelegítő gyakorlatsorok után a gyermekek 6 csoportra osztva vettek részt forgószínpad-szerűen a Bartók és a Kinizsi próbán.

2bartok-táncA gyerekeket a következő sportágak, táncstílusok képviselői várták: RENSEIKAN AIKIDO EGYESÜLET, Tatabányai Judo Club, Vulkán TSE, Hip-hop csoport Tatabánya, Görög tánccsoport vezetői és a Kisfaludy Általános Iskola és AMI néptánc tanszakos tanulói.

A környei gyerekek mezőföldi eszközös táncokat és moldvai táncokat mutattak be és tanítottak a résztvevő iskolás csoportoknak és kísérőiknek. A nagy meleg ellenére is aktívnak bizonyult mindkét napon a kétszer 160 résztvevő tanuló, „néptánc műhelyes” megmérettetésük a Bartók próba alkalmával kiválónak minősíthető.

6bartok-táncA végig lelkes környei gyerekek nagyszerűen „állták a sarat”, hihetetlen kitartással bebizonyították, mennyire jól választottak, amikor szabadidejük hasznos eltöltésére a néptáncot választották.

„Mivel mindenki a maga módján látja a világot, a maga módján éli meg nehézségeit és a sikereit.  Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget, tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.” (Paulo Coelho)

László Márta néptáncpedagógus

12bartok-tánc 4bartok-tánc 5bartok-tánc 7bartok-tánc 8bartok-tánc 9bartok-tánc 10bartok-tánc 11bartok-tánc

 

Megosztás