Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kincsesládára bukkantak Környén, a „Játszótéri szigeten” a Bem József utca környéki gyerekek szombat délután, de láthatóan a „kincsek” felfedezése mellett a hozzá elvezető út és olykor „embert próbáló” akadályok leküzdése jelentette számukra a nagyobb élményt.

A különleges kincsvadászatra az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesülete és Tromposch Ágnes invitálta a gyerkőcöket, ők pedig lelkesen keltek Willam Kidd nyomába. A legenda szerint ugyanis a híres kalóz bejárta az egész világ valamennyi óceánját, s útjai során rettentő mennyiségű kincset rejtett el a „Bem Szigeten”, mely később „Játszótéri Sziget” néven vált híressé. A kisebb, nagyobb fiúk és lányok szombaton egy térkép segítségével mindent megtettek azért, hogy kiderítsék, hol a láda? A feladatokban szerepelt piramis „lebontása”, hajójavítás, függőhídon és veszélyes sodrású patakon való átkelés, banánevés kéz használata nélkül, s tengericsillag gyűjtés. A kicsiket végig segítette Majkóca, a majom, legvégül pedig a csillagjai elvesztése miatt sírdogáló sellőlány árulta el hálából a kincsesláda helyét, amit pillanatok alatt magukhoz ragadtak a gyerekek.

A láda pedig örömükre természetesen mindenféle játékot, gyümölcsöt, s édességet rejtett. A finomságok igen rövid idő alatt elfogytak, a többnyire homokozóban használatos játékok viszont maradtak a Bem utcai játszótéren, s a szervezők és a program költségeit közösen vállaló szülők reménye szerint még maradnak is jó ideig.

A gyerekek nevében köszönet a szervezőknek, az ÉDI segítőinek, a kincsesláda meglepetéseit fedező és finomabbnál-finomabb süteményeket készítő szülőknek, s egyáltalán nem utolsó sorban Szász-Bús Beatrixnak a támogatásért és a trambulinért!

 

Megosztás